Skip to main content
Uldum

Kunsten å pakke en pall

Dato: 14/12/2017

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategori: Logistics , People

Det krever planlegging og erfaring å pakke en pall med varer, hvis den skal være enkel og rask å håndtere i butikkene.

Frede Jørgensen
Frede Jørgensen, driftssjef på JYSKs distribusjonssenter i Uldum, kunne feire 35-årsjubileum i november.

”Hvor vanskelig kan det være å pakke en pall?”

Frede Jørgensen, driftssjef på JYSKs distribusjonssenter i den danske byen Uldum, forstår godt at folk noen ganger stiller seg selv dette spørsmålet. Ikke minst kollegene hans i butikkene, som mottar pallene med varer fra distribusjonssenteret.

Som medarbeider nummer 24 i JYSK har Frede etter hvert nok erfaring til å vite at virkeligheten er mer komplisert enn som så.

”Man må bare ta av seg hatten for de som pakker varer på pallene. Det et puslespill som skal gå opp hver gang, og det krever virkelig høy presisjon. Av og til skjer det dessverre feil, men vi gjør vårt beste for å unngå det”, sier Frede, som 1. november kunne feire 35-årsjubileum i JYSK.

Fra distribusjonssenter til butikk

Fra en vare ankommer til distribusjonssenteret og til den sendes av gårde med lastebil til en JYSK-butikk, måles og veies den løpende for å sikre den optimale plassen for varen når den skal pakkes på en pall.

Noen varer som ankommer i flere forskjellige pakker, og leveres klare til å sendes direkte videre uten å forlate pallen.

”Hvis for eksempel en sofa består av tre kolli, ber vi leverandøren om å pakke alle tre sammen på én pall når det er mulig. Da kan vi få den raskt ut og inn av lastebilene og videre ut til butikken, som kan ha pallen stående samlet til kunden henter den”, sier Frede.

Og det går en del varer ut og inn i Uldum: Lageromsetningshastigheten, som det heter på fagspråket, er faktisk så høy at alle varer som ankommer distribusjonssenteret som regel er ute igjen senest tre måneder senere.

Medarbeiderne lærer av hverandre

Jens Peter Mikkelsen er en av de mest erfarne medarbeiderne som pakker paller i Uldum. Han har jobbet som såkalt plukker i snart 15 år, og løser hver dag puslespillet med å få stablet varene best mulig på pallene.

Jens Peter Mikkelsen
Jens Peter Mikkelsen har jobbet som såkalt plukker i snart 15 år.


Jens Peter får løpende besøk av Store Managers som skal se hvordan tingene fungerer på distribusjonssenteret. Det er lærerikt både for ham og kollegene fra butikkene.

Fakta om TDR

  • Via et internt system, TDR, kan butikkene innrapportere feil eller mangler på en pall, eventuelt med fotos av problemet.
  • Rapportene sendes til distribusjonssenterets medarbeidere, som deretter kan rette opp på feilen og sende tilbakemelding til butikken.
  • TDR er en forkortelse for Transport Delivery Report.

”Kollegene mine lurer noen ganger på hvorfor noen av møblene våre er delt opp på flere paller i stedet for å bli levert samlet. Men når de selv ser hvordan vi står her og pakker, forstår de at det ikke alltid er mulig”, sier Jens Peter.

På den annen side har besøkene gjort Jens Peter oppmerksom på at kollegene hans gjerne vil ha små kasser pakket på den samme pallen, fordi det blir lettere å samle dem på en vogn og kjøre dem inn på butikklageret.

Se hvordan varene håndteres nedenfor:

Uldum

Først ankommer varene med lastebil til distribusjonssenteret.

Uldum

Deretter blir varene kjørt inn i ett av høylagrene.

Uldum

Fra høylageret kommer varene via et transportbånd ut til de såkalte plukkestasjonene.

Uldum

Ved plukkestasjonene pakker Jens Peter Mikkelsen og kollegene hans varene på paller.

Uldum

Til slutt kjøres de pakkede pallene inn i lastebilen, som så leverer dem til butikkene. (Foto: Rune Slettemeås/Mark&Bjerre.)

Latest news

Aleš Kisý

Mitt sjette Paralympics

27/03/2024 - Med 5 måneder igjen til starten av de paralympiske leker i Paris, forbereder Aleš Kisý, en tsjekkisk paralympisk medaljevinner, seg til sin sjette paralympisk lek.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italia investerer i medarbeiderutvikling

19/03/2024 - 26. februar lanserte JYSK Italia det første District Manager Trainee-programmet (DMT) ved hovedkontoret i Milano.

FSC Week 2024

JYSK velger ansvarlig skogbruk

18/03/2024 - JYSK deltar igjen i feiringen av skog under FSC® Week 2024.

Legg til kommentar

Husk å holde en god tone:)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office