Skip to main content
fff

Fra konsulentliv til fast drømmejobb i JYSK

Dato: 07/11/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Kategori: Careers & HR , People

Romania
Michael Sørensen jobber som teamleder, og har ansvaret for BI-systemet SAP BW i varehandelsvirksomheten JYSK.

Til daglig sitter Michael Sørensen med ansvaret for Business Intelligence-systemet i JYSK. Tidligere har han vært konsulent og selvstendig, men i dag ser han mange goder ved å være fast ansatt i en virksomhet.

«Jeg savnet eierskap. Et eierskap der jeg kunne sette mitt preg på prosjektene mine, og det har jeg fått her – pluss mye mer.»

Ordene kommer fra Michael Sørensen, som til daglig er teamleder og har ansvaret for BI-systemet SAP BW i varehandelsvirksomheten JYSK.

Han har tidligere vært konsulent og selvstendig, før han kom til JYSK i en fast stilling. I dag kan han se tilbake på en reise der særlig drømmen om større eierskap til egne prosjekter fikk ham til å søke seg mot JYSK.

En følelse av stolthet

Årene etter at Michael hadde fullført masteroppgaven sin om data warehousing og fått tittelen cand.merc.dat fra Copenhagen Business School, jobbet han de første årene som konsulent for ulike konsulentselskaper, før han ble selvstendig i 2001.

«Det var mange opplevelser de første årene mine på arbeidsmarkedet, da jeg reiste som konsulent fra den ene spennende virksomheten til den andre. Men med tiden ble det tydeligere for meg at jeg manglet noe i hverdagen. Jeg savnet å få mulighet til å se prosjektene mine utvikle seg og å utgjøre en forskjell for virksomheten», sier Michael.

Det fikk ham til å søke mot JYSK i 2007, og bortsett fra et avbrekk i KMD og Itelligence har han vært her siden. I JYSK opplever han det eierskapet han savnet tidligere.

Michael Sørensens karriere

Arbeidserfaring:

  • 2016- : JYSK
  • 2014-2016: Itelligence Nordic
  • 2009-2014: KMD
  • 2007-2009: JYSK
  • 2003-2006: WM-data
  • 2001-2007: AppsVision Aps (Owner)
  • 1998-2000: Consit Gruppen
  • 1996-1998: Deloitte Consulting
  • 1994-1996: VUE-centret

Utdannelse:

  • 1991-1999: Copenhagen Business School

«For meg er det alfa og omega å kunne se resultatet av arbeidet mitt på lengre sikt. En opplevelse man vanligvis ikke får som konsulent. Her i JYSK kan jeg se hvordan arbeidet mitt blir brukt hver dag og utgjør en forskjell for virksomheten. Det gir oss virkelig en følelse av stolthet. En stolthet som jeg tar med meg på jobb hver dag», sier Michael.

Store investeringer i IT

De siste årene har Michael opplevd at JYSK har utviklet seg til en virksomhet der IT har fått en viktigere rolle.

«I dag er JYSK en helt annen virksomhet enn da jeg startet i 2007. Der IT tidligere var et nødvendig onde for å selge varer, er det i dag en aktiv del av hverdagen. Det er med på å forutsi fremtiden, gi bedre kundeopplevelser og sikre grunnlaget for en god forretning», sier Michael.

Det sterke fokuset på IT har også ført til større vilje til å investere i de nyeste systemene.

«Akkurat nå ligger JYSK helt i forkant med den nye Unified Commerce-plattformen, som er den nyeste teknologien på markedet. At det investeres store millionbeløp i en slik plattform understreker bare at IT er et viktig punkt for hele virksomheten i dag. Det gjør arbeidet med spennende og utfordrende», sier Michael.

Romania
Michael byttet ut konsulentlivet med en fast stilling hos JYSK.

Sterkt fokus på balanse mellom arbeid og fritid

Michael nyter hver morgen når han går inn døren til JYSKs hovedkontor i Brabrand og hilser på kollegene sine. Kollegene er en stor del av den arbeidskulturen han savnet tidligere i karrieren.

«I JYSK-kulturen er det en sterk vilje til å hjelpe hverandre i arbeidet for å sikre best mulig rammer for JYSK. Det er et sentralt punkt i det å jobbe i en stor virksomhet, der vi i fellesskap arbeider mot et felles mål. Som konsulent er arbeidet ofte mer anonymt, der man bare er en kort stund i en bedrift, løser en oppgave og forlater bedriften igjen», sier Michael.

Michael opplever også sterkere fokus på balansen mellom arbeid og fritid i JYSK sammenlignet med livet som konsulent.

«Du kan være sikker på at ingen i JYSK krever at du skal jobbe 50 timer i uken, og når du har fri, kan du faktisk ta fri. Det bidrar til å skape en ro man ikke opplever som konsulent. Der erfarte jeg ofte at det ble forventet at man alltid skulle være tilgjengelig», sier Michael.

Etter drøyt ti år er Michael derfor sikker på at han har havnet på riktig hylle i JYSK.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Verden rundt: JYSK velger FSC, hagearrangement i Spania og ny frukthage i Kroatia

19/04/2024 - Av og til oppsummerer vi de siste hendelsene og aktivitetene fra noen av landene der JYSK driver virksomhet. Se siste nytt her.

Germany

JYSK feirer to bursdager på ett år

02/04/2024 - I år har JYSK vært i virksomhet i 45 år, samtidig feirer JYSK Tyskland sitt 40-årsjubileum.

Aleš Kisý

Mitt sjette Paralympics

27/03/2024 - Med 5 måneder igjen til starten av de paralympiske leker i Paris, forbereder Aleš Kisý, en tsjekkisk paralympisk medaljevinner, seg til sin sjette paralympisk lek.

Legg til kommentar

Husk å holde en god tone:)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office