Skip to main content

«Det betyr mye for meg at vi løfter ansvaret vårt»

Dato: 10/09/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategori: Product Quality & Safety , Sustainability , People

Ninna brenner for CSR, og som ny Compliance Specialist i JYSK Nordic er hun sentral i arbeidet med ansvarlig leverandørstyring.

Våren 2018 gikk Ninna Bilstrup Rask for første gang inn gjennom døren til JYSKs hovedkontor i Danmark. Da var hun nyutdannet bedriftsjurist og klar til å begynne på et nytt kapittel som Compliance Specialist i innkjøpsavdelingen ved JYSK Nordic.

Ninna
Ninna Bilstrup Rask, Compliance Specialist

«Jeg er positivt overrasket over hvor mye det arbeides med CSR i JYSK. Det er handling bak ordene. Medlemskapet i Amfori BSCI er blant annet med på å sikre at vår Code of Conduct blir virkelighet», sier Ninna. 

Amfori Business Social Compliance Initiative (Amfori BSCI) er et supply chain management-system for å sikre ansvarlighet i leverandørkjeden. Alle medlemmer av BSCI slutter seg til en felles Code of Conduct, som blant annet forbyr barnearbeid, tvangsarbeid og korrupsjon, og som stiller krav om sikkerhet og rimelig arbeidstid.

Imponert over BSCI

Via jobben i JYSK Nordic har Ninna fått inngående kjennskap til Amfori BSCI. Ninna er imponert over systemet av flere grunner:

«Når alle medlemmene i BSCI slutter seg til samme Code of Conduct, bidrar BSCI til å ensrette kravene til produsentene. Det kan nemlig være en utfordring hvis produsentene møter forskjellige krav fra de enkelte virksomhetene. Da går tiden med til papirarbeid i stedet for å skape reell forandring», sier Ninna. 

Om Amfori BSCI

  • På verdensplan har Amfori BSCI over 2000 medlemmer og mer enn 50.000 registrerte produsenter.
  • Produsentene blir kontrollert av en uavhengig virksomhet, som vurderer hvor godt de etterlever Code of Conduct. 

Et annet aspekt Ninna fremhever ved BSCI er fokuset på utvikling og utdanning.

«Løpende forbedringer er kjernen i BSCI. Det er dette det handler om, heller enn å oppnå målene fra første dag. Vi som virksomhet er med på å drive endringene fremover», sier Ninna.

Sitt ansvar bevisst

Det er viktig for Ninna at JYSK er bevisst på sitt ansvar.

«Når man er så store som JYSK, kan man påvirke svært mange mennesker. Det betyr mye for meg at vi som virksomhet løfter ansvaret som følger med. Det er herlig å kunne ha det godt med det jeg gjør», sier hun.

BSCI CoC
Alle medlemmer av Amfori BSCI slutter seg til en felles Code of Conduct, som består av 11 prinsipper for ansvarlig leverandørstyring.

 

Latest news

Aleš Kisý

Mitt sjette Paralympics

27/03/2024 - Med 5 måneder igjen til starten av de paralympiske leker i Paris, forbereder Aleš Kisý, en tsjekkisk paralympisk medaljevinner, seg til sin sjette paralympisk lek.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italia investerer i medarbeiderutvikling

19/03/2024 - 26. februar lanserte JYSK Italia det første District Manager Trainee-programmet (DMT) ved hovedkontoret i Milano.

FSC Week 2024

JYSK velger ansvarlig skogbruk

18/03/2024 - JYSK deltar igjen i feiringen av skog under FSC® Week 2024.

Legg til kommentar

Husk å holde en god tone:)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office