Skip to main content
Head Office, JYSK Nordic

JYSK bereikt nieuwe hoogtes met recordresultaten

Datum: 22/11/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Categorie: Strategy

De groei zet zich voort binnen de JYSK-groep, die fors investeert in nieuwe winkels, uitbreiding van het distributienetwerk en nieuwe e-commerceoplossingen.

Met een omzet van 26,636 miljard DKK en een resultaat van 3,530 miljard DKK heeft de JYSK-groep nieuwe hoogtes bereikt met opnieuw een recordjaar in 2017/18.

Jaarverslag JYSK
Lees het jaarverslag van JYSK en krijg inzicht in zowel belangrijke mijlpalen als een aantal van de geweldige activiteiten en evenementen die er in de wereld van JYSK hebben plaatsgevonden tijdens het boekjaar 2017/18.

"Het stemt tot grote tevredenheid dat we binnen JYSK opnieuw records hebben verbroken. Dat bevestigt dat het nog steeds de juiste strategie is om te investeren in fysieke winkels en steeds dichter bij klanten te komen in alle landen waar JYSK op dit moment actief is", zegt Lars Larsen, oprichter en voorzitter van de JYSK-groep.

Aan het eind van het boekjaar, op 31 augustus 2018, exploiteerde de JYSK-groep 2.668 winkels en had de JYSK-groep 23.000 medewerkers in dienst, verspreid over 50 landen.

Lars Larsen benadrukt de betekenis van de medewerkers binnen JYSK.

"Het zijn de medewerkers die dagelijks contact hebben met onze klanten, en zonder hun geweldige inzet zouden we nu niet opnieuw een recordresultaat vieren. We zijn hun daarom veel dank verschuldigd voor hun inspanningen", aldus Lars Larsen.

JYSK in vijftig landen

In het afgelopen boekjaar heeft de JYSK-groep een belangrijke mijlpaal bereikt door de uitbreiding naar land nummer 50. Dat gebeurde toen een lokale franchisepartner de eerste winkel opende in Dubai, dat deel uitmaakt van de Verenigde Arabische Emiraten.

Om de levering van goederen naar alle landen te waarborgen, heeft JYSK geïnvesteerd in de uitbreiding van het distributiecentrum in Uldum, Denemarken, en in juni 2019 zal er een gloednieuw distributiecentrum in gebruik worden genomen in Bulgarije. 

Lars Larsen
Lars Larsen, oprichter en voorzitter van de JYSK-groep.

"Het vereist een enorme organisatie om al onze producten te distribueren naar zoveel winkels in zoveel verschillende landen, en die taak is er in de loop der jaren niet eenvoudiger op geworden, omdat klanten tegenwoordig verwachten dat ze hun goederen meteen in huis hebben. Daarom is ons nieuwe distributiecentrum in Sofia van grote betekenis, omdat we daardoor veel sneller kunnen leveren aan winkels en klanten in de Balkanlanden en Griekenland", zegt Lars Larsen.

Viering van de 40e verjaardag

Daarnaast zijn de voorbereidingen voor de opening van de eerste winkels in Ierland in volle gang. Ierland is het laatste grote land in Europa waar JYSK nog geen winkels heeft en Lars Larsen kijkt ernaar uit om bij de opening aanwezig te zijn.

"Met de winkels in Ierland plant JYSK de laatste vlag op de Europese kaart voor zover het de grotere markten betreft. In de afgelopen jaren hebben we een positieve omzetgroei in het VK gezien, en we hebben hoge verwachtingen van de Ierse markt. Niet per se vanaf dag één, maar met enig geduld zullen we ook in Ierland succesvol zijn", zegt Lars Larsen.

De opening in Ierland vindt plaats op 2 april, exact 40 jaar nadat Lars Larsen persoonlijk 's werelds eerste JYSK-winkel opende in Denemarken, in 1979.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

De wereld rond: JYSK kiest voor FSC, een event in Spanje en een boomgaard in Kroatië

19/04/2024 - Af en toe verzamelen we verhalen over recente evenementen en activiteiten van enkele JYSK-landen. Bekijk hier de laatste verhalen.

Georgya Hognoul

Van slaapexpert tot tiktokker: Georgya en Noëlle kiezen hun eigen groeipad

15/04/2024 - Om jezelf te ontwikkelen binnen JYSK hoef je niet altijd de carrièreladder te beklimmen. Dat laten Georgya De Marco (24) en Noëlle Palmen (32) wel zien.

Luuk Timmer

Antoon en Luuk: twee rijzende sterren van JYSK

10/04/2024 - Antoon Wuyts (27) en Luuk Timmer (26) groeiden razendsnel door van verkoopmedewerker naar Store Manager en staan nu te popelen om de carrièreladder van JYSK verder te beklimmen.

Plaats een reactie

Denk eraan om vriendelijk taalgebruik te gebruiken :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office