Skip to main content

Black Friday breekt voor het zesde jaar op rij records!

Datum: 07/12/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Categorie: E-Business , People , Sales Growth

De voorbereidingen voor de Black Friday-campagne van dit jaar waren succesvol, want JYSK heeft opnieuw records gebroken op de drukste dag van het jaar.

Niels Veien
Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital and Marketing.

Uit de resultaten van de Black Friday-campagne van dit jaar blijkt een omzetstijging van meer dan 25% vergeleken met vorig jaar. Zowel in de winkels als online waren de resultaten indrukwekkend en in het totaal hebben meer dan 1.870.000 klanten in het Black Friday-weekend iets bij JYSK gekocht.

"Het is een fantastisch resultaat waar we echt trots op kunnen zijn. Alle landen hebben uitstekend werk geleverd en bijgedragen aan dit fenomenale resultaat", aldus Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital and Marketing.

Sinds JYSK in 2013 Black Friday heeft geïntroduceerd, is het evenement elk jaar alleen maar groter geworden.

De campagne is nu goed voor 30-50% van de totale omzet in november, afhankelijk van het land, en van 2014 tot 2018 is het aantal klanten dat op Black Friday iets bij JYSK heeft gekocht, verdubbeld.

Afbeeldingen

Click & Collect is populair

Veel klanten hebben gebruikgemaakt van Click & Collect en uit de resultaten blijkt een toename van het aantal bestellingen via Click & Collect met in het totaal 80.000 van dit soort bestellingen, wat een stijging van 40% betekent ten opzichte van vorig jaar.

Vooral op zondagavond hebben veel klanten hun bestelling nog net op tijd geplaatst om gebruik te maken van de geweldige aanbiedingen voordat het weekend was afgelopen.  "We hebben Black Friday verlengd tot het gehele weekend, omdat we alle klanten willen voorzien van onze geweldige aanbiedingen en eenvoudig winkelen. Met onze Click & Collect-diensten kan de klant zijn producten eenvoudig online selecteren en deze vervolgens in de plaatselijke winkel ophalen wanneer het hem uitkomt", zegt Niels Veien.

JRO BF
Mădălina Filimon (derde van links) samen met haar team in de winkel in Pallady in Roemenië.

Motivatie in winkels

De indrukwekkende verkoopcijfers zijn het resultaat van grondige voorbereidingen op de Black Friday-campagne van dit jaar in de hoofdkantoren, de distributiecentra en in alle JYSK-winkels.

In een JYSK-winkel in Roemenië vormden wedstrijden onder de medewerkers een motivatiefactor om net dat beetje meer te verkopen tijdens het Black Friday-weekend. Mădălina Filimon is Store Manager in de JYSK-winkel in Pallady, net buiten de Roemeense hoofdstad Boekarest, en ze is tevreden met de resultaten.

"We verheugden ons enorm op het weekend en hadden hoge verwachtingen. Tijdens het weekend zijn we de cijfers blijven controleren en hebben we onze doelen steeds verder naar boven bijgesteld. We hebben prijzen uitgereikt aan onze collega's die de meeste kerstartikelen konden verkopen, de grootste verkooptransactie realiseerden of de meeste extra producten verkochten. Dat was leuk en motiveerde ons om meer te verkopen, en uiteindelijk hebben we onze doelen bereikt", vertelt Mădălina.

JFI BF
Jarna Murtomäki, Store Manager in een JYSK-winkel in Porttipuisto Vantaa in Finland.

Ook in een JYSK-winkel in het Finse Porttipuisto Vantaa, waar Jarna Murtomäki Store Manager is, was het enthousiasme groot onder de medewerkers, die een beetje extra werden verwend met pizza's en snoep.

"De sfeer in de winkel was het gehele weekend geweldig. We hebben ons gericht op verkoop en klantenservice. We hielden de verkoopcijfers bij en ik heb mijn team elk uur een update gegeven", verklaart Jarna.

Ze werkt al meer dan elf jaar bij JYSK, maar toch was ze blij verrast door de belangstelling van de klanten voor de Black Friday-campagne van dit jaar.

"Ik heb nog nooit zo'n sterke start van het Black Friday-weekend meegemaakt als dit jaar. De campagne ging in Finland op donderdag van start en veel klanten kwamen 's ochtends al naar de winkel om de Black Friday-aanbiedingen te kopen die ze in de campagnefolder hadden gezien", zegt Jarna. 

Black Friday bij de klantenservicecentra

  • De klantenservicecentra van JYSK hebben tijdens het weekend meer dan 26.000 telefoontjes afgehandeld. De overgrote meerderheid werd binnen 90 seconden beantwoord.
  • De klantenservicecentra kunnen klanten helpen bij het doen van hun aankoop en tijdens de Black Friday-campagne hebben de klantenservicecentra meer dan 3.000 bestellingen voor klanten gedaan.

 

Latest news

Georgya Hognoul

Van slaapexpert tot tiktokker: Georgya en Noëlle kiezen hun eigen groeipad

15/04/2024 - Om jezelf te ontwikkelen binnen JYSK hoef je niet altijd de carrièreladder te beklimmen. Dat laten Georgya De Marco (24) en Noëlle Palmen (32) wel zien.

Luuk Timmer

Antoon en Luuk: twee rijzende sterren van JYSK

10/04/2024 - Antoon Wuyts (27) en Luuk Timmer (26) groeiden razendsnel door van verkoopmedewerker naar Store Manager en staan nu te popelen om de carrièreladder van JYSK verder te beklimmen.

Opening Helmond

Winkel nummer 80 in Nederland met nieuw concept: 'Bijna niets is hetzelfde'

10/04/2024 - En dat is 80! 80 winkels volgens het nieuwste concept van JYSK. Woensdag gingen de winkels van JYSK in Helmond en Sneek weer open na een verbouwing.

Plaats een reactie

Denk eraan om vriendelijk taalgebruik te gebruiken :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office