Skip to main content

"Sokat jelent a számomra, hogy a JYSK felelősséget vállal."

Dátum: 10/09/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategória: Product Quality & Safety , Sustainability , People

Ninna rajong a CSR-ért, és a JYSK új Compliance Specialist-jaként ő a felelős ellátói lánc menedzsmentjének központi embere.

2018 őszén Ninna Bilstrup Rask első alkalommal lépett be a központi iroda kapuján. Frissen végzett gazdasági szakjogászként, és készen állt életének új fejezetére a JYSK beszerzési részlegének Compliance Specialist-jeként.

Ninna
Ninna Bilstrup Rask, Compliance Specialist

"Pozitív meglepetés volt a JYSK CSR munkájának mélysége. Tettekre váltjuk a szavakat. Egyéb dolgok mellett az Amfori BSCI tagság segít biztosítani Viselkedési szabályzatunk tettekre váltását," mondja Ninna. 

Az Amfori Business Social Compliance Initiative (Amfori BSCI) egy, az ellátó láncra vonatkozó menedzsment rendszer a felelősség biztosítása érdekében az ellátó láncon belül. A BSCI minden tagja elfogad egy közös Viselkedési szabályzatot, amely, egyéb dolgok mellett, tiltja a gyerekmunkát, a kényszermunkát,a diszkriminációt és a korrupciót, valamint biztonságos és tisztességes munkaidőt határoz meg.

A BSCI által lenyűgözve

A JYSK-nél végzett munkán keresztül Ninna alapos ismereteket szerzett az Amfori BSCI-ről. Ninnát különböző okok miatt nyűgözte le a rendszer:

"Ha a BSCI minden tagja ugyanahhoz a Viselkedési Szabályzathoz csatlakozik, a BSCI segít összehangolni a termelőkre vonatkozó követelményeket. Ez fontos, mert problémát jelent, ha az egyes vállalatok különböző követelményeket hoznak a termelésben. Ebben az esetben a papírmunkára megy el az idő a valódi változtatás helyett," mondja Ninna.

Az Amfori BSCI-ről

  • Az Amfori BSCI világszerte több mint 2 000 taggal és több mint 50 000 regisztrált termelővel rendelkezik.
  • A termelőket egy harmadik fél auditálja, és minősítést kapnak, amely a Viselkedési Szabályzattal kapcsolatos teljesítményüket mutatja.

Egy másik szempont, amely tetszik Ninnának a BSCI-vel kapcsolatban, az a fejlesztésre és oktatásra helyezett hangsúly.

"A folyamatos fejlesztés áll a BSCI középpontjában – sokkal inkább, mint valami irreális ötlet a cél eléréséről az első naptól kezdve. Vállalatként mi vagyunk a változás mozgatórugói," mondja Ninna.

A felelősség tudatában

Ninna számára fontos, hogy a JYSK tudatában van a vállalat felelősségének.

"Ha JYSK-méretű vállalat vagy, sok ember életére vagy hatással. Sokat jelent nekem, hogy vállaljuk az ezzel járó felelősséget. Nagyszerű, hogy jó érzéssel tölthet el a munkám," mondja.

BSCI CoC
Az Amfori BSCI minden tagja elfogadja a közös Viselkedési Szabályzatot, amely 11 alapelvet tartalmaz a felelős ellátásilánc-kezeléshez.

 

Latest news

Aleš Kisý

A hatodik paralimpiám

27/03/2024 - 5 hónap van hátra a párizsi paralimpia kezdetéig, Aleš Kisý cseh paralimpiai érmes hatodik paralimpiájára készül.

Bors Barbara

Női területi vezetők a JYSK-nél

26/03/2024 - Ismerjétek meg Bors Barbi területi vezető karrier útját

JYSK Alvásbarát termék

Alvásbarát Termék díjjal ismerte el a Magyar Alvás Szövetség a JYSK matracát

20/03/2024 - Alvásbarát Termék díjjal ismerte el a Magyar Alvás Szövetség a JYSK matracát. A JYSK alvás edukációval és tanácsadással kapcsolatos tevékenységét a szervezet korábban Alvásbarát Vállalat Díjjal is elismerte.

Hozzászólás

A sértő hangnemet kerüljétek

About JYSK

Careers

JYSK Head Office