Skip to main content

A SAO több időt biztosít a vásárlók számára

Dátum: 29/10/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Kategória: People , Strategy , Technology

A SAO - félautomata rendelés – került elmúlt évben a középpontba egy nagykövet projektnek köszönhetően, amely több időt szabadított fel az ügyfélszolgálat számára.

SAO
Az új SAO nagykövetek, akik segítették országaikban a SAO használatának fejlesztését.


Csak néhány ember önéletrajzában szerepel a nagyköveti cím. Ugyanakkor július óta 18, országhatárokon átívelő JYSK alkalmazott lehetett SAO nagykövet egy, a Purchasing és Retail által vezetett projektnek köszönhetően.

Mi az a sao?

  • A SAO a JYSK egy félautomata rendelési rendszere.
  • A SAO az összegyűjtött adatok alapján rendelési javaslatokat nyújt az áruházak részére.
  • A SAO-t 2011-ben vezették be a JYSK-nél.

"Minden egyes alkalommal, ha az áruház módosít valamit a SAO-n, az alkalmazottak erre fordított ideje máshonnal veszik el.  Emiatt a projekt fő célja az volt, hogy bizalmat ébresszen a rendszer iránt, így az alkalmazottak több időt fordíthatnak a vásárlókkal való törődésre," mondja Jesper Frovin, Retail Process Coordinator a Retail Nordic-nál és a SAO projektért felelős személyek egyike.

A projekt már remek eredményeket hozott, amelyeket a SAO elfogadási rátából lehet látni, melyek a SAO bevezetése óta 75% körül mozogtak. Az elfogadási ráta akkor 100%, ha nincs módosítás a rendszerben.

"Igazán látványos, hogy az elfogadási ráta szeptemberben 75%-ról 90%-ra nőtt. Ezt a fejlődést azóta értük el, hogy a nagykövetek egy budapesti workshop keretében ismereteket és motivációt szerezhettek, hogy a saját országukban fejleszthessék a SAO használatát," mondja Christina Villadsen, aki a Purchasing F&R Coordinatoraként szintén részt vett a projektben.

SAO
Petr Hruška (balra) és Pierre de Vos két nagykövet.

Tanulás és párbeszéd a napirenden 

Kettő a nagykövetek közül Pierre de Vos, Retail Store Supporter Hollandiában és Belgiumban, és Petr Hruška, District Manager Csehországban.

"A workshop előtt csak alapismeretekkel rendelkeztem a SAO-ról. Néhány lecke és párbeszéd után új ismereteket szereztem a SAO használatáról, valamint a műszaki tényezőkről is. Ezen túlmenően volt néhány tanulságos beszélgetésünk és jó éreztük magunkat együtt. Hallottam a finnországi telekről, az ukrán futballról és a svéd ételekről. Az egyik nagykövet megerősítette, hogy a ‘surströmming’ tényleg nagyon büdös," mondja Petr.

Jobban bízni a SAO-ban

A workshopon, a nagykövetek olyan feladatokat kaptak, amelyek során bevezetési tervet készítettek a SAO optimális kihasználtságának eléréséhez saját országaikban. Ezt követően kiválasztották a legjobb tervet.

SAO
Petr egy Store Managert tanít az új SAO szemléletről a budapesti workshopot követően.

Nagyszerű érzés volt a SAO-ról szerzett új ismereteimet használni és elindítani a bevezetési tervemet. Mindenki lelkes volt és 100%-ban támogatott a terv elindításában. Hírlevelek és Facebook-videók segítségével nyújtottam tájékoztatást a kollégáimnak a rendszerről, és ez nagyon jól működik," mondja Pierre.

Petr a Budapesten megszerzett tudását a bevezetési tervvel is használta a munkája során.

"Igazán érdekes volt a saját tervemet bevezetni, amely alapvetően arról szól, hogy jobban meg kell bíznunk a SAO-ban, és hagynunk kell, hogy a rendszer elvégezze a dolgát. Bemutattam az új SAO szemléletet a munkatársaimnak és ők nagyon pozitívan fogadták azt és elkötelezték magukat a SAO használatának fejlesztése mellett,” mondja Petr.

siker a kezdetektől

Pierre és Petr egyetértenek abban, hogy a projekt sikere különösen a munkatársaiknak köszönhető, akik elkötelezték magukat a SAO fejlesztések mellett.

SAO
Pierre saját bevezetési tervét a hollandiai Store Manager-találkozót mutatta be.

" Ma, SAO nagyköveti szerepem különösen fontos a munkámban, amikor munkatársaimnak a SAO használatának legjobb módját tanítom. Tudják, hogy bármikor kérdezhetnek, és ezt meg is teszik minden nap. Ez azt jelzi számomra, hogy a projekt az ő érdekük is,” mondja Pierre.

Christinára is nagyon nagy hatással van a projekt, amely a kezdetektől sikeres volt. Most örül, hogy a projekt még a következő évben is folytatódik.

"Nem mindennapos, hogy a kulcsemberek a workshopról visszatérve olyan erős eredményeket érnek el, mint ahogy azt nagyköveteink tették. A legfontosabb azt, hogy időt szabadítottak fel az áruházban. Időt, amelyet most a vásárlókra fordíthatunk," mondja Christina.

Tippek a SAO optimális használatához

  • A készlethiányos helyzetek követése röviddel a szállítmány polcokon való elhelyezése után.
  • A Sales Optimising List (SOL) részletes áttekintése.
  • SM/DM értékek követése.
  • Az áruház helyes készlete a középpontban.
  • Győződjön meg az aktuális planogramok követéséről.

 

Latest news

Aleš Kisý

A hatodik paralimpiám

27/03/2024 - 5 hónap van hátra a párizsi paralimpia kezdetéig, Aleš Kisý cseh paralimpiai érmes hatodik paralimpiájára készül.

Bors Barbara

Női területi vezetők a JYSK-nél

26/03/2024 - Ismerjétek meg Bors Barbi területi vezető karrier útját

JYSK Alvásbarát termék

Alvásbarát Termék díjjal ismerte el a Magyar Alvás Szövetség a JYSK matracát

20/03/2024 - Alvásbarát Termék díjjal ismerte el a Magyar Alvás Szövetség a JYSK matracát. A JYSK alvás edukációval és tanácsadással kapcsolatos tevékenységét a szervezet korábban Alvásbarát Vállalat Díjjal is elismerte.

Hozzászólás

A sértő hangnemet kerüljétek

About JYSK

Careers

JYSK Head Office