Skip to main content

”Puno mi znači što JYSK preuzima odgovornost”

Datum: 10/09/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: Product Quality & Safety , Sustainability , People

Ninna je vrlo posvećena CSR-u, i kao novi Compliance Specialist (stručnjak za usklađenost) u JYSKu, ključna je osoba za rad s odgovornom upravom opskrbnog lanca.

U proljeće 2018. godine Ninna Bilstrup Rask prvi je put prošla kroz vrata uprave. Premda je tek dovršila obrazovanje za poslovnu odvjetnicu, spremna za početak novog poglavlja kao Compliance Specialist u JYSKovom odjelu nabave.

Ninna
Ninna Bilstrup Rask, Compliance Specialist

"Vrlo sam ugodno iznenađena dubinom rada JYSKovog CSR-a. Ostvarujemo ono o čemu govorimo. Između ostalog, članstvo u Amfori BSCI jamči primjenu propisa iz Kodeksa ponašanja", navodi Ninna. 

Amfori Business Social Compliance Initiative (Amfori BSCI) sustav je upravljanja opskrbnim lancem radi osiguranja odgovornosti u opskrbnom lancu. Svi članovi BSCI-ja prihvaćaju Kodeks ponašanja koji, između ostalog, zabranjuje dječji rad, prisilan rad, diskriminaciju i korupciju te postavlja zahtjeve za sigurnost i prikladne radne sate.

Impresioniranost BSCI-jem

Pri obavljanju posla u JYSKu Ninna je dubinski upoznala Amfori BSCI. Ninna je impresionirana sustavom zbog nekoliko razloga:

"Ako se svi članovi BSCI-ja pridruže istom Kodeksu ponašanja, BSCI omogućuje usklađivanje zahtjeva za proizvođače. To je važno jer predstavlja izazov u slučajevima kad proizvođači imaju različite zahtjeve od pojedinačnih tvrtki. U tom se slučaju više vremena potroši na birokraciju nego na stvarno unošenje promjene", objašnjava Ninna.

O sustavu Amfori BSCI

  • Amfori BSCI ima više od 2000 članova i preko 50.000 registriranih proizvođača diljem svijeta.
  • Proizvođače pregledava treća strana, nakon čega dobivaju ocjenu koja je u skladu njihovim performansama u odnosu na Kodeks ponašanja.

Dodatni aspekt koji Ninna voli u vezi s BSCI-jem jest fokus na stalni razvoj i edukaciju.

"Kontinuirana poboljšanja u samoj su srži BSCI-ja – što je bolje od nestvarne ideje o postizanju cilja od prvog dana. Mi kao tvrtka pokrećemo promjenu", govori Ninna.

Svijest o odgovornosti

JYSKova svijest o odgovornost vrlo je važna Ninni.

"Kad je riječ o tvrtki koja je velika kao JYSK, ona ima utjecaj na mnoge ljude. Puno mi znači što preuzimamo i odgovornost koja dolazi s tim. Sjajno je što se mogu osjećati dobro zbog svog posla”, navodi.

BSCI CoC
Svi članovi Amfori BSCI-a pridružuju se zajedničkom Kodeksu ponašanja koji se sastoji od 11 načela za odgovorno upravljanje opskrbnim lancem.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Diljem svijeta: JYSK bira FSC, garden event u Španjolskoj i gradski voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vrijeme se prisjetimo aktivnosti koje su se odvile u različitim JYSK zemljama. Ovo su najnovije.

JYSKov prvi urbani voćnjak u Hrvatskoj

JYSKov prvi javni urbani voćnjak u Hrvatskoj

15/04/2024 - Inspiriran uspješnim primjerima urbanog vrtlarstva u Danskoj, JYSK je podržao sadnju prvog urbanog voćnjaka u dvorištu Osnovne škole Nikole Hribara u Velikoj Gorici.

Customer Service meeting

Zadovoljni kupci su naš glavni cilj

08/04/2024 - U ožujku 2024. Customers Service Manageri su se sastali u Mađarskoj kako bi osigurali još bolju uslugu JYSKovim kupcima.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office