Skip to main content
fff

Od konzultantskog života do stalnog posla iz snova u JYSKu

Datum: 07/11/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Kategorija: Careers & HR , People

Rumunjska
Michael radi na poziciji Team Leadera (voditelj tima) i odgovoran je za sustav BI - SAP BW u JYSKu.

Michael Sørensen zadužen je za sustav BI (Business Intelligence) u JYSKu. Nekad je radio kao konzultant i bio samozaposlen, no danas smatra da stalno zaposlenje u tvrtki donosi brojne prednosti.

„Nedostajao mi je osjećaj osobnog doprinosa. Osobnog doprinosa u smislu da mogu samostalno razvijati vlastite projekte. A upravo sam to pronašao u JYSKu. To, i mnogo više.”

Riječi su to Michaela Sørensena koji radi na poziciji Team Leadera i odgovoran je za sustav BI - SAP BW u JYSKu.

Prije nego što se pridružio JYSKu na stalnom radnom mjestu, radio je kao konzultant i bio samozaposlen. Danas, kada pogleda unatrag, prisjeća se putovanja na kojem ga je prije svega san o osobnom doprinosu potaknuo da se prijavi za posao u JYSKu.

Osjećaj ponosa

Nakon što je diplomirao na temu skladištenja podataka i stekao titulu cand. merc. dat. (magistra znanosti poslovne administracije i računarstva) Poslovne škole u Kopenhagenu, nekoliko je godina radio kao konzultant za različite konzultantske tvrtke, a 2001. se godine samozaposlio.

„Imao sam mnogo različitih iskustava tijekom prvih nekoliko godina na tržištu, dok sam radio kao konzultant za nekoliko zanimljivih tvrtki.” S vremenom sam postao svjestan da mi nešto nedostaje u svakodnevnom životu. Nedostajala mi prilika da razvijam vlastite projekte i na taj način pridonosim napretku tvrtke”, ističe Michael.

To ga je potaknulo da se 2007. prijavi za posao u JYSKu. Osim kratkog vremena koje je proveo u tvrtkama KMD i Itelligence, otad je dio našeg tima. U JYSKu mu se ostvario san o osobnom doprinosu koji mu je tijekom proteklih godina nedostajao.

TIJEK KARIJERE Michaela Sørensena

Radno mjesto:

  • 2016. – danas: JYSK
  • 2014. – 2016.: Itelligence Nordic
  • 2009. – 2014.: KMD
  • 2007. – 2009.: JYSK
  • 2003. – 2006.: WM-data
  • 2001. – 2007.: AppsVision Aps (vlasnik)
  • 1998. – 2000.: Consit Gruppen
  • 1996. – 1998.: Deloitte Consulting
  • 1994. – 1996.: VUE-centret

Obrazovanje:

  • 1991. – 1999.: Poslovna škola Kopenhagen

„Meni je važno da mogu vidjeti rezultate svojega rada. A takvo se iskustvo u konzultantskom poslu rijetko može steći. Ovdje u JYSKu mogu vidjeti kako se rezultati mojega rada svakog dana upotrebljavaju i pridonose napretku tvrtke. To u meni zaista budi osjećaj ponosa. I s tim ponosom svakog dana dolazim na svoje radno mjesto”, istaknuo je Michael.

Velika ulaganja u informacijsku tehnologiju

Tijekom posljednjih nekoliko godina Michael svjedoči razvoju JYSKa u tvrtku u kojoj informacijska tehnologija ima sve važniju ulogu.

„Danas je JYSK potpuno drugačija tvrtka nego što je bila 2007. godine.” U to je vrijeme informacijska tehnologija bila nužno zlo koje se upotrebljavalo za prodaju proizvoda. Danas je važan dio svakodnevice u JYSKu. Pomaže nam da predvidimo budućnost, kupcima pružimo bolja iskustva i stvorimo osnovu za dobro poslovanje”, tvrdi Michael.

Iznimno snažna usredotočenost na informacijske tehnologije u JYSKu pridonijela je velikim ulaganjima u najnovije informacijske sustave.

„JYSK je upravo započeo s radom na našoj novoj platformi, Unified Commerce, a riječ je o najnovijoj tehnologiji. JYSK ulaže velike iznose u platformu, a to samo dodatno dokazuje da informacijska tehnologija danas ima ključnu ulogu u radu čitave tvrtke. To moj posao čini još uzbudljivijim i izazovnijim”, ističe Michael.

Rumunjska
Michaelu je važno da vidi na koji način njegov rad pridonosi JYSKovu napretku.

Usredotočenost na ravnotežu poslovnog i privatnog života

Svakog jutra Michael s veseljem ulazi u JYSKovo sjedište u Brabrandu u Danskoj i svojim kolegama zaželi dobro jutro. Ti su kolege važan dio čitavog okruženja tvrtke koje je Michaelu nedostajalo tijekom ranijih godina karijere.

„Svi zaposlenici JYSKa međusobno su si spremni pomoći u radu kako bi se zajamčio najbolja radna okolina za JYSK. To je ključan dio rada u velikoj tvrtki: svi radimo zajedno da bismo ostvarili zajednički cilj. U konzultantskom poslu često ostajete anonimni jer provedete kratko vrijeme u određenoj tvrtki, obavite zadatak i napustite tvrtku”, tvrdi Michael.

Otkako radi u JYSKu, Michael se može bolje usredotočiti na održavanje ravnoteže između poslovnog i privatnog života nego što mu je to uspijevalo dok je radio kao konzultant.

„Možete biti sigurni da nitko u JYSKu od vas neće tražiti da radite 50 sati tjedno. To vam osigurava slobodno vrijeme koje kao konzultant vjerojatno ne biste imali. U konzultantskom se poslu očekuje da uvijek budete dostupni klijentima”, ističe Michael.

Danas je Michael uvjeren da je u JYSKu pronašao svoje idealno mjesto.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Diljem svijeta: JYSK bira FSC, garden event u Španjolskoj i gradski voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vrijeme se prisjetimo aktivnosti koje su se odvile u različitim JYSK zemljama. Ovo su najnovije.

JYSKov prvi urbani voćnjak u Hrvatskoj

JYSKov prvi javni urbani voćnjak u Hrvatskoj

15/04/2024 - Inspiriran uspješnim primjerima urbanog vrtlarstva u Danskoj, JYSK je podržao sadnju prvog urbanog voćnjaka u dvorištu Osnovne škole Nikole Hribara u Velikoj Gorici.

Customer Service meeting

Zadovoljni kupci su naš glavni cilj

08/04/2024 - U ožujku 2024. Customers Service Manageri su se sastali u Mađarskoj kako bi osigurali još bolju uslugu JYSKovim kupcima.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office