Skip to main content

Πωλήσεις ρεκόρ στη Black Friday για έκτη συνεχή χρονιά

Ημερομηνία: 07/12/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Κατηγορία: E-Business , People , Sales Growth

Οι προετοιμασίες για τη φετινή Black Friday απέδωσαν, καθώς η JYSK έσπασε για άλλη μια φορά όλα τα ρεκόρ στις μέρες με την μεγαλύτερη εμπορική κίνηση του έτους.

Niels Veien
Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital and Marketing

Τα αποτελέσματα της φετινής καμπάνιας Black Friday δείχνουν αύξηση του κύκλου εργασιών πάνω από 25% σε σύγκριση με πέρυσι. Τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς περισσότεροι από 1.870.000 πελάτες αγόρασαν κάποιο προϊόν από την JYSK το σαββατοκύριακο της Black Friday.

«Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για το οποίο είμαστε πραγματικά υπερήφανοι. Όλες οι χώρες έκαναν σπουδαία δουλειά και συνέβαλαν σε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα,» λέει ο Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital and Marketing.

Από το 2013 που η JYSK εισήγαγε την Black Friday, ο αριθμός των πωλήσεων αυτές τις ημέρες αυξάνεται κάθε χρόνο.

Η καμπάνια αντιπροσωπεύει πλέον το 30-50% του συνολικού κύκλου εργασιών για το Νοέμβριο, ανάλογα με την χώρα, και από το 2014 έως το 2018, ο αριθμός των πελατών που έχουν πραγματοποιήσει αγορές στη JYSK την Black Friday έχει διπλασιαστεί.

Γραφικά

Η υπηρεσία Click & Collect είναι δημοφιλής

Πολλοί πελάτες χρησιμοποίησαν την υπηρεσία Click & Collect και τα αποτελέσματα δείχνουν αύξηση των παραγγελιών Click & Collect με περισσότερες από 80.000 παραγγελίες, δηλαδή αύξηση κατά 40% σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικά το βράδυ της Κυριακής, πολλοί πελάτες έκαναν τις παραγγελίες τους έγκαιρα για να προλάβουν τις μεγάλες προσφορές πριν τελειώσει το Σαββατοκύριακο.  «Παρατείναμε τη Black Friday και το Σαββατοκύριακο γιατί θέλαμε να δώσουμε σε όλους τους πελάτες τη δυνατότητα να επωφεληθούν των εξαιρετικών προσφορών μας. Η υπηρεσία μας Click & Collect διευκολύνει τους πελάτες να επιλέγουν από το διαδίκτυο τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν και στη συνέχεια να τα παραλαμβάνουν από το τοπικό κατάστημα όποτε θελήσουν», λέει ο Niels Veien.

JRO BF
Η Mădălina Filimon (τρίτη από αριστερά) με την ομάδα της στο κατάστημα στο Pallady, Ρουμανία.

Κίνητρα στα καταστήματα

Οι εντυπωσιακοί αριθμοί των πωλήσεων είναι αποτέλεσμα των προσεκτικών προετοιμασιών για τη φετινή καμπάνια Black Friday, τόσο στα κεντρικά γραφεία, όσο και σε όλα τα καταστήματα της JYSK.

Σε ένα κατάστημα της JYSK στη Ρουμανία, οι διαγωνισμοί μεταξύ των εργαζομένων λειτούργησαν ως κίνητρο για μεγαλύτερες πωλήσεις κατά το Σαββατοκύριακο της Black Friday. Η Mădălina Filimon είναι Store Manager στο κατάστημα της JYSK στο Pallady στη Ρουμανία, που βρίσκεται λίγο έξω από το Βουκουρέστι, και είναι ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα.

«Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι για το Σαββατοκύριακο και είχαμε μεγάλες προσδοκίες. Ελέγχαμε συνεχώς τις πωλήσεις και προσαρμόζαμε τους στόχους μας ώστε να είναι ολοένα και υψηλότεροι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Δώσαμε βραβεία στους συναδέλφους μας που πούλησαν τα περισσότερα Χριστουγεννιάτικα προϊόντα, έκαναν τις μεγαλύτερες πωλήσεις ή πούλησαν τα περισσότερα πρόσθετα προϊόντα. Ήταν διασκεδαστικό και μας έδινε κίνητρα να πουλήσουμε περισσότερα προϊόντα - και στο τέλος φτάσαμε στους στόχους μας», λέει η Mădălina.

JFI BF
Η Jarna Murtomäki, Store Manager σε κατάστημα της JYSK στο Porttipuisto Vantaa, Φινλανδία.

Επίσης στο κατάστημα της JYSK στο Porttipuisto Vantaa στη Φινλανδία, όπου η Jarna Murtomäki είναι Store Manager, η ενέργεια μεταξύ των εργαζομένων ήταν υψηλή καθώς τους παρέχονταν πίτσες και καραμέλες.

«Η ατμόσφαιρα στο κατάστημα ήταν εξαιρετική όλο το σαββατοκύριακο. Επικεντρωθήκαμε στις πωλήσεις και στην εξυπηρέτηση των πελατών. Παρακολουθούσαμε τις πωλήσεις και ενημέρωνα την ομάδα μου κάθε ώρα», λέει η Jarna.

Αν και εργάζεται στη JYSK πάνω από 11 χρόνια, ξαφνιάστηκε ευχάριστα από το ενδιαφέρον των πελατών για τη φετινή καμπάνια Black Friday.

«Δεν έχω ξαναδεί ένα τόσο δυνατό ξεκίνημα για το Σαββατοκύριακο της Black Friday όπως το φετινό. Στη Φινλανδία η καμπάνια ξεκίνησε την Πέμπτη και ήδη από το πρωί, πολλοί πελάτες ήρθαν στο κατάστημα για να προλάβουν τις μεγάλες προσφορές της Black Friday που είχαν δει στο φυλλάδιο της καμπάνιας», λέει η Jarna. 

Black Friday στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών

  • Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της JYSK απάντησε σε περισσότερες από 26.000 κλήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι περισσότερες απαντήθηκαν μέσα σε 90 δευτερόλεπτα.
  • Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών βοηθά τους πελάτες να πραγματοποιήσουν την αγορά τους και, κατά τη διάρκεια της καμπάνιας Black Friday, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών έλαβε περισσότερες από 3.000 παραγγελίες.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Νέα απ’ όλο τον κόσμο: Η JYSK επιλέγει FSC, εκδήλωση κήπου στην Ισπανία και έναν νέο οπωρώνα στην Κροατία

19/04/2024 - Συχνά, σας ενημερώνουμε σχετικά με τις πρόσφατες εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι χώρες όπου δραστηριοποιείται η JYSK. Δείτε τα τελευταία νέα εδώ.

Germany

Η JYSK γιορτάζει δύο γενέθλια μέσα σε έναν χρόνο

02/04/2024 - Φέτος, η JYSK δραστηριοποιείται εδώ και 45 χρόνια και ταυτόχρονα η JYSK Γερμανίας γιορτάζει τα 40 χρόνια της.

Aleš Kisý

Η έκτη μου Παραολυμπιάδα

27/03/2024 - 5 μήνες πριν την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ο Aleš Kisý, Τσέχος παραολυμπιονίκης, προετοιμάζεται για τους έκτους του Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Σύνταξη κριτικής

Θυμηθείτε να διατηρείτε κόσμιο ύφος :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office