Skip to main content

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι η JYSK αναλαμβάνει ευθύνες»

Ημερομηνία: 10/09/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Κατηγορία: Product Quality & Safety , Sustainability , People

Η Ninna είναι εντυπωσιασμένη με το CSR και ως νέα Compliance Specialist της JYSK διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην υπεύθυνη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού.

Την άνοιξη του 2018, η Ninna Bilstrup Rask πέρασε για πρώτη φορά τις πόρτες της έδρας της εταιρείας. Έχοντας σπουδάσει επιχειρηματικό δίκαιο, είναι έτοιμη να ξεκινήσει ως Compliance Specialist στο τμήμα αγορών της JYSK.

Ninna
Ninna Bilstrup Rask, Compliance Specialist

«Έχω εκπλαγεί θετικά από το βάθος της δουλειάς στον τομέα CSR στην JYSK. Κάνουμε πράξη όσα λέμε. Μεταξύ άλλων, η συμμετοχή μας στο Amfori BSCI μάς βοηθάει να εξασφαλίζουμε ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας μας μεταφράζεται σε πράξεις», δήλωσε η Ninna. 

Το Amfori Business Social Compliance Initiative (Amfori BSCI) είναι ένα σύστημα διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού που εξασφαλίζει την υπευθυνότητα σε αυτήν. Όλα τα μέλη του BSCI συμφωνούν επί ενός κοινού Κώδικα Δεοντολογίας ο οποίος, μεταξύ άλλων, απαγορεύει την παιδική εργασία, την καταναγκαστική εργασία, τις διακρίσεις και τη διαφθορά και θέτει απαιτήσεις ασφάλειας και σωστά ωράρια εργασίας.

Εντυπωσιασμένη από το BSCI

Μέσω της θέσης της στην JYSK, η Ninna γνωρίζει σε βάθος το Amfori BSCI. Η Ninna είναι εντυπωσιασμένη με το σύστημα για διάφορους λόγους:

«Όταν όλα τα μέλη του BSCI τηρούν τον ίδιο Κώδικα Δεοντολογίας, το BSCI βοηθάει στην ευθυγράμμιση των απαιτήσεων για τους παραγωγούς. Αυτό είναι σημαντικό καθώς είναι δύσκολο όταν οι παραγωγοί πληρούν τις διαφορετικές απαιτήσεις της εκάστοτε εταιρείας. Σε αυτήν την περίπτωση σπαταλούμε χρόνο με διατυπώσεις αντί να δημιουργούμε την αλλαγή», δηλώνει η Ninna.

Σχετικά με το Amfori BSCI

  • Το Amfori BSCI διαθέτει περισσότερα από 2.000 μέλη και περισσότερους από 50.000 εγγεγραμμένους παραγωγούς παγκοσμίως.
  • Οι παραγωγοί ελέγχονται από τρίτο μέρος και λαμβάνουν μια βαθμολογία που αντανακλά την απόδοσή τους σε σχέση με τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Άλλη μια πτυχή του BSCI που αρέσει στη Ninna είναι η εστίαση στη συνεχόμενη ανάπτυξη και εκπαίδευση.

«Οι συνεχείς βελτιώσεις είναι στο επίκεντρο του BSCI και δεν αποτελούν μια μη ρεαλιστική ιδέα επίτευξης του στόχου από την πρώτη κιόλας μέρα. Ως εταιρεία, τροφοδοτούμε την αλλαγή», δηλώνει η Ninna.

Επίγνωση της ευθύνης

Για τη Ninna, είναι σημαντικό που η JYSK αντιλαμβάνεται την εταιρική της ευθύνη.

«Όταν έχεις μια εταιρεία του μεγέθους της JYSK, έχεις επίπτωση σε πολλούς ανθρώπους. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που προκύπτει. Είναι υπέροχο όταν αισθάνομαι καλά για τη δουλειά μου», μας λέει.

Κώδικας Δεοντολογίας του BSCI
Όλα τα μέλη του Amfori BSCI συμμορφώνονται με έναν κοινό Κώδικα Δεοντολογίας, ο οποίος αποτελείται από 11 αρχές για την υπεύθυνη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού.

 

Latest news

Aleš Kisý

Η έκτη μου Παραολυμπιάδα

27/03/2024 - 5 μήνες πριν την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ο Aleš Kisý, Τσέχος παραολυμπιονίκης, προετοιμάζεται για τους έκτους του Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

Η JYSK Ιταλίας επενδύει στην ανάπτυξη των εργαζομένων

19/03/2024 - Στις 26 Φεβρουαρίου, η JYSK Ιταλίας ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα District Manager Trainee (DMT) στα Κεντρικά Γραφεία στο Μιλάνο.

Two sustainability initiatives from JYSK

Η JYSK εξοικονομεί αλουμίνιο και εμπορευματοκιβώτια

08/03/2024 - Νέες πρωτοβουλίες παραγωγής και συσκευασίας μειώνουν τη χρήση αλουμινίου και τον απαιτούμενο χώρο φόρτωσης.

Σύνταξη κριτικής

Θυμηθείτε να διατηρείτε κόσμιο ύφος :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office