Skip to main content
FSC Design Award 2018

Η JYSK υποστηρίζει το FSC Design Award 2018

Ημερομηνία: 29/11/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Κατηγορία: Awards , Sustainability

Η Range & Design Manager της JYSK συμμετείχε στην ανακοίνωση του νικητή του FSC Design Award στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Ένα ηλιόλουστο πρωινό του Νοέμβρη, η Rikke Blæsild, Range & Design Manager, κατευθύνεται στο φετινό FSC Design Award 2018, όπου η JYSK είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς.

Rikke Blæsild
Η Rikke Blæsild, Range & Design Manager, βλέπει τα σχέδια.

Για 13η φορά, το FSC Denmark διοργανώνει τον διαγωνισμό, με σκοπό την εστίαση στη βιωσιμότητα στην παραγωγή σχεδιασμού, προκαλώντας τους Δανούς φοιτητές σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής να συνδυάσουν τη βιωσιμότητα με τον καλό σχεδιασμό, με υλικό το ξύλο.

«Για εμάς ήταν σημαντική η συμμετοχή στον διαγωνισμό, αφού το FSC αποτελεί τομέα εστίασης της JYSK. Ούσα σχεδιάστρια και η ίδια, είμαι πολύ περίεργη να δω τι έχουν δημιουργήσει οι νέοι σχεδιαστές και πώς έλυσαν το πρόβλημα που τους ανατέθηκε», λέει η Rikke Blæsild, Range & Design Manager της JYSK.

Η Ida Rehnström του FSC Denmark εργάζεται καθημερινά με βιωσιμότητα στη δουλειά της και βλέπει καθαρά την αξία του ανταγωνισμού.

«Το FSC Design Award είναι ο τρόπος για να δημιουργήσουμε έναν διάλογο με τους μελλοντικούς σχεδιαστές. Μέσω του διαγωνισμού, μπορούμε να ενσωματώσουμε τις αξίες της βιωσιμότητας στον πυρήνα της δράσης που κάνουν καλύτερα οι νέοι σχεδιαστές: τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για το μέλλον», λέει η Ida Rehnström.

Εντυπωσιασμένη από τα σχέδια.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, σε ένα όμορφο κτίριο με μεγάλη γυάλινη πρόσοψη και θέα στο ποτάμι, που δημιουργεί ένα υπέροχο πλαίσιο για τα συνολικά 35 μοναδικά σχέδια από ξύλο. Στην αίθουσα, οι νέοι σχεδιαστές είναι έτοιμοι να εξηγήσουν και να παρουσιάσουν κάθε λεπτομέρεια των δημιουργιών τους, στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες.

Η Range & Design Manager της JYSK είναι εντυπωσιασμένη από τους σχεδιαστές.

«Είναι πραγματικά πολύ ταλαντούχοι και έχουν δημιουργήσει πανέμορφα προϊόντα, που είναι ταυτόχρονα και λειτουργικά. Νομίζω πως ερμήνευσαν και έλυσαν πολύ καλά το πρόβλημα», λέει η Rikke.

Συμμετέχοντες
Ο νικητής ανακοινώνεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα επιλεγμένα σχέδια.


Και ο νικητής είναι...

Η τελετή βράβευσης ξεκινάει και η ένταση κορυφώνεται στην αίθουσα, μεταξύ των συμμετεχόντων. Ένας προς έναν, οι 10 καλύτεροι επιλεγμένοι σχεδιαστές καλούνται στη σκηνή. Στη συνέχεια, ανακοινώνεται ο νικητής του FSC Design Award 2018: η Anna Ohmsen και η Emma Bukhave Vidarsson. Εκτός από το βασικό βραβείο, η Anna και η Emma κερδίζουν ακόμη ένα στην τελετή βράβευσης.

Νικήτριες
Η Anna Ohmsen και η Emma Bukhave Vidarsson είναι οι δύο σχεδιάστριες του προϊόντος Frames, μιας όμορφης λάμπας σε ξύλο.

«Το να κερδίζεις είναι ένα μοναδικό συναίσθημα. Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε το βραβείο. Είμαστε πολύ χαρούμενες και ευγνώμονες», δήλωσαν οι νικήτριες. 

Ένα ταξίδι στη Λετονία

Το βραβείο φέτος είναι ένα ταξίδι στη Λετονία, όπου οι νικήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν περαιτέρω τον σχεδιασμό τους, σε συνεργασία με έναν κατασκευαστή επίπλων, καθώς και να επισκεφτούν τα δάση του FSC. Παραδοσιακά, το επίκεντρο είναι η βιωσιμότητα, σε σχέση με τα τροπικά δάση, ενώ στο παρελθόν το βραβείο ήταν συνήθως ένα ταξίδι στις περιοχές των τροπικών δασών, π.χ. στη νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική. Μετά από προσεκτική σκέψη, το φετινό ταξίδι αποφασίστηκε να γίνει στη Λετονία.

«Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το φετινό ταξίδι για να δείξουμε γιατί το FSC είναι πολύ σημαντικό σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Τόσο για τις κοινωνικές συνθήκες όσο και για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, την προστασία της άγριας ζωής και το κλίμα. Ταυτόχρονα, μεγάλο μέρος της βιομηχανίας σχεδιασμού βασίζεται στο ευρωπαϊκό ξύλο και γι' αυτό θα θέλαμε να εστιάσουμε στη βιωσιμότητα εδώ», δήλωσε η Ida Rehnström του FSC Denmark.

Η JYSK υποστηρίζει χρόνια το FSC Design Award, βοηθώντας στην ανάδειξη της βιωσιμότητας και την ανάδειξη της επωνυμίας του FSC: πολλά είδη της JYSK κατασκευάζονται από ξύλο που φέρει την ειδική σήμανση FSC και μεγάλο μέρος αυτών παράγονται στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ FSC;

Το FSC είναι το Συμβούλιο Διαχείρισης των Δασών και μεριμνά για την κοπή δέντρων από βιώσιμα δάση, από τα οποία δεν κόβονται περισσότερα ξύλα από αυτά που μπορεί να αναπαραγάγει το δάσος. Το FSC όμως δεν περιορίζεται σε αυτόν τον ρόλο. Έχει επίσης περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική ευθύνη:

  • το FSC θέτει αυστηρές απαιτήσεις για τη χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών και διασφαλίζει την προστασία των υδάτων.
  • Το FSC ορίζει αρκετές κοινωνικές απαιτήσεις που βοηθούν τις κατά τόπους περιοχές να αποκτούν έσοδα από την αξιοποίηση του δάσους.
  • Το FSC διασφαλίζει και εγγυάται το δικαίωμα χρήσης του δάσους για τους γηγενείς και τους ντόπιους πληθυσμούς.
  • Μέρη των δασών υπό τη διαχείριση του FSC είναι πλήρως προστατευμένα και διαφυλάσσονται περιοχές με ζώα και φυτά υπό εξαφάνιση.
  • Στους δασικούς υπαλλήλους στα δάση υπό τη διαχείριση του FSC παρέχονται κατάλληλες προϋποθέσεις εργασίας, όπως κατάρτιση, εξοπλισμός ασφαλείας και δίκαιη αμοιβή.
  • Η σήμανση με το όνομα FSC μπορεί να επικολληθεί σε ξύλο από όλο τον κόσμο, από τα τροπικά δάση μέχρι τη σιβηρική τάιγκα.
  • Σε παγκόσμια κλίμακα, 200.634.032 εκτάρια δάσους έχουν πιστοποιηθεί από το FSC (Νοέμβριος 2018).

Πηγή: FSC Denmark / FSC International

Latest news

Aleš Kisý

Η έκτη μου Παραολυμπιάδα

27/03/2024 - 5 μήνες πριν την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ο Aleš Kisý, Τσέχος παραολυμπιονίκης, προετοιμάζεται για τους έκτους του Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

Η JYSK Ιταλίας επενδύει στην ανάπτυξη των εργαζομένων

19/03/2024 - Στις 26 Φεβρουαρίου, η JYSK Ιταλίας ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα District Manager Trainee (DMT) στα Κεντρικά Γραφεία στο Μιλάνο.

Two sustainability initiatives from JYSK

Η JYSK εξοικονομεί αλουμίνιο και εμπορευματοκιβώτια

08/03/2024 - Νέες πρωτοβουλίες παραγωγής και συσκευασίας μειώνουν τη χρήση αλουμινίου και τον απαιτούμενο χώρο φόρτωσης.

Σύνταξη κριτικής

Θυμηθείτε να διατηρείτε κόσμιο ύφος :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office