Skip to main content

”Minulle merkitsee paljon, että JYSK ottaa vastuuta”

Päivämäärä: 10/09/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategoria: Product Quality & Safety , Sustainability , People

Ninna suhtautuu intohimoisesti CSR:ään ja JYSKin uutena Compliance Specialistina hänellä on keskeinen rooli vastuullisen toimitusketjun hallinnassa.

Keväällä 2018 Ninna Bilstrup Rask astui sisään pääkonttorin ovista ensimmäistä kertaa. Hän oli juuri valmistunut yritysjuristiksi ja valmis aloittamaan uuden luvun Compliance Specialistina JYSKin osto-osastolla.

Ninna
Ninna Bilstrup Rask, Compliance Specialist

"Olen positiivisesti yllättynyt JYSKin CSR-työn perusteellisuudesta. Me teemme mitä sanomme. Jäsenyys Amfori BSCI -ohjelmassa on yksi asia, joka auttaa meitä varmistamaan, että toimintaohjeemme muuttaa sanoista teoiksi," sanoo Ninna. 

Amfori Business Social Compliance Initiative (Amfori BSCI) on toimitusketjun hallintajärjestelmä, jonka tarkoitus on varmistaa vastuullisuus toimitusketjussa. Kaikki BSCI:n jäsenet ovat hyväksyneet yhteisen toimintaohjeen, joka, muun muassa, kieltää lapsityön, pakkotyön, syrjinnän ja korruption ja asettaa vaatimukset turvallisuudelle ja kohtuullisille työajoille.

Vaikuttunut BSCI:stä

JYSKin työn kautta Ninna on perehtynyt Amfori BSCI:hen. Järjestelmä on tehnyt Ninnaan vaikutuksen useista eri syistä:

"Kun kaikki BSCI-ohjelman jäsenet noudattavat samaa toimintaohjetta, BSCI auttaa yhdenmukaistamaan tuottajille asetettavia vaatimuksia. Tämä on tärkeää, koska on haasteellista, jos tuottajat kohtaavat eri vaatimuksia eri yhtiöiltä. Silloin aikaa kuluu paperityöhön varsinaisen muutoksen luomisen sijasta," Ninna toteaa.

Tietoja Amfori BSCI:stä

  • Maailmanlaajuisesti Amfori BSCI:llä on yli 2 000 jäsentä ja yli 50 000 rekisteröityä tuottajaa.
  • Ulkopuolinen taho tarkastaa tuottajat ja antaa niille luokituksen, joka vastaa sitä, miten hyvin ne suoriutuvat toimintaohjeen suhteen.

Toinen seikka, josta Ninna pitää BSCI:ssä, on jatkuvan kehityksen ja koulutuksen painottaminen.

"Jatkuvat parannukset ovat keskeistä BSCI:lle – sen sijaan, että epärealistisesti pyrittäisiin toteuttamaan tavoitteet heti. Yhtiönä me vauhditamme muutosta," sanoo Ninna.

Tietoinen vastuusta

Ninnalle on tärkeää, että JYSK on tietoinen yhtiön vastuusta.

"Kun yhtiö on JYSKin kokoinen, se vaikuttaa moniin ihmisiin. Minulle merkitsee paljon, että hyväksymme vastuun, jonka koko tuo mukanaan. On hienoa, että voi olla ylpeä työstään,” hän toteaa.

BSCI CoC
Kaikki Amfori BSCI -ohjelman jäsenet noudattavat yhteistä toimintaohjetta, joka koostuu 11:stä toimitusketjun vastuullisen hallinnoinnin periaatteesta.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Maailman ympäri: JYSK valitsee FSC:n, puutarhatapahtuma Espanjaan ja uuden hedelmätarhan istutus Kroatiaan

19/04/2024 - Julkaisemme silloin tällöin viimeaikaisia tapahtumia ja aktiviteetteja JYSK-maista. Lue uusimmat täältä.

Germany

JYSKin kahdet synttärit Saksassa

02/04/2024 - Tänä vuonna JYSK on toiminut 45 vuotta ja samaan aikaan yrityksemme juhlii 40-vuotisjuhliaan Saksassa.

Aleš Kisý

Kuudennet olympialaiset

27/03/2024 - Viisi kuukautta jäljellä ennen Paralympialaisten alkua Pariisissa, Aleš Kisý, tšekkiläinen Paralympialaisten mitalisti, valmistautuu kuudenteen Paralympialaisiinsa.

Lisää kommentti

Pidä ystävällinen sävy :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office