Skip to main content
FSC Design Award 2018

JYSK tukee FSC Design Award 2018 -palkintoa

Päivämäärä: 29/11/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategoria: Awards , Sustainability

JYSKin Range & Design Manager oli paikalla, kun FSC Design Award -palkinnon voittaja julkistettiin Tanskan pääkaupungissa.

Rikke Blæsild, Range & Design Manager, suuntaa aurinkoisena marraskuun päivänä kuulemaan, kuka saa vuoden FSC Design Award 2018 -palkinnon, jota JYSK tukee yhtenä pääsponsorina.

Rikke Blæsild
Rikke Blæsild, Range & Design Manager, tarkastelee muotoiluja.

Tanskan FSC isännöi 13. kerran kilpailua, jonka tarkoitus on kiinnittää huomio kestävyyteen designtuotannossa haastamalla tanskalaiset muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijat yhdistämään kestävyyden ja puun hyvän muotoilun.

”Meille on tärkeää osallistua tähän, sillä FSC on yksi alueista, joihin JYSK keskittyy. Olen itsekin muotoilija, joten olen myös hyvin utelias näkemään, mitä nuoret muotoilijat ovat luoneet ja miten he ovat ratkaisseet tehtävän”, sanoo Rikke Blæsild, JYSKin Range & Design Manager.

Ida Rehnström Tanskan FSC:stä työskentelee päivittäin kestävyyden parissa ja selvästi arvostaa kilpailua.

”FSC Design Award on meidän tapamme käynnistää vuoropuhelu tulevaisuuden muotoilijoiden kanssa. Voimme kilpailun kautta viedä kestävät arvot juuri siihen, mitä nuoret muotoilijat tekevät parhaiten - eli innovatiivisten ratkaisujen luomiseen tulevaisuutta varten”, Ida Rehnström sanoo.

Designit tekevät vaikutuksen

Palkintonäytös tapahtuu Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa, kauniissa rakennuksessa, jossa on suuri lasinen julkisivu ja näkymä veteen, mikä luo hyvän kehyksen yhteensä 35 yksilölliselle puudesignille. Nuoret muotoilijat ovat tilassa valmiina selittämään ja näyttämään jokaisen yksityiskohdan luomuksistaan uteliaille vieraille.

Muotoilijat ovat tehneet vaikutuksen JYSKin Range & Design Manageriin.

”He ovat todella lahjakkaita, ja heidän luomansa tuotteet ovat kauniita ja samalla toimivia. Tehtävä on tulkittu ja ratkaistu erittäin hyvin”, Rikke sanoo.

Osallistujat
Voittaja valitaan valituista 10 parhaasta designista.


Ja voittaja on...

Palkintotilaisuus alkaa, ja jännitys tiivistyy huoneen osallistujien parissa. Valitut 10 parasta muotoilijaa kutsutaan yksi kerrallaan lavalle. Sitten julkistetaan FSC Design Award 2018 -palkinnon voittaja: Anna Ohmsen ja Emma Bukhave Vidarsson. Anna ja Emma voittavat pääpalkinnon lisäksi myös tilaisuuden toisen palkinnon.

Voittajat
Anna Ohmsen ja Emma Bukhave Vidarsson ovat Frames-tuotteen, kauniin puisen lampun, muotoilijat.

”On ylitsevuotava tunne voittaa, sillä emme odottaneet palkintoja tänään. Olemme hyvin onnellisia ja kiitollisia”, sanovat voittajat. 

Matka Latviaan

Tänä vuonna palkintona on matka Latviaan, jossa voittajilla on tilaisuus kehittää designiaan edelleen yhteistyössä huonekaluvalmistajan kanssa sekä vierailla FSC-metsissä. Kestävyydessä huomio on historiallisesti ollut trooppisissa sademetsissä, ja aiemmin palkintona on usein ollut matka sademetsien alueille, kuten Kaakkois-Aasiaan ja Afrikkaan. Se, että matka tänä vuonna suuntautuu Latvaan, on perusteellisen harkinnan tulosta.

”Haluamme tämän vuoden matkalla näyttää, miksi FSC on hyvin tärkeä myös Euroopassa. Se on sitä yhteiskunnallisten olosuhteiden, ympäristönäkökohtien, villieläinten ja ilmaston kannalta. Samalla suuri osa muotoiluteollisuudesta perustuu eurooppalaiseen puuhun, ja siksi haluamme kiinnittää huomion kestävyyteen täällä”, sanoo Ida Rehnström Tanskan FSC:stä.

JYSK on vuosia tukenut FSC Design Award -palkintoa, jolla se on halunnut kiinnittää huomion kestävyyteen ja levittää tietoisuutta FSC-brändistä. Monet JYSKin tuotteet valmistetaan FSC-merkinnällä varustetusta puusta, ja suuri osa niistä tuotetaan Keski- ja Itä-Euroopassa.

MITÄ FSC TARKOITTAA?

FSC merkitsee sitä, että puu on kestävistä metsistä, joissa ei kaadeta enempää puuta kuin metsä voi tuottaa uudelleen. Mutta FSC on paljon muutakin. Siinä on myös kyse ympäristöä koskevasta, yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta vastuusta:

  • FSC asettaa tiukat vaatimukset torjunta-aineiden ja kemikaalien käytölle sekä varmistaa, että vesiympäristöä suojellaan.
  • FSC asettaa useita yhteiskunnallisia vaatimuksia, joiden ansiosta paikalliset alueet hyötyvät metsän tuotosta.
  • FSC varmistaa, että alkuperäisväestölle ja paikallisille asukkaille taataan oikeus käyttää metsää.
  • Osa FSC-metsistä on täysin suojeltuja ja uhanalaisten eläinten ja kasvien alueita suojellaan.
  • FSC-metsien metsätyöntekijöille varmistetaan kunnolliset olosuhteet, jotka käsittävät koulutuksen, turvavarusteet ja reilun palkan.
  • FSC-brändi voidaan laittaa puulle kaikkialta maailmasta - trooppisista sademetsistä Siperian havupuumetsiin.
  • Maailmanlaajuisesti 200 634 032 hehtaaria metsää on FSC-sertifioitu (marraskuu 2018)

Lähde: FSC Denmark / FSC International

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Maailman ympäri: JYSK valitsee FSC:n, puutarhatapahtuma Espanjaan ja uuden hedelmätarhan istutus Kroatiaan

19/04/2024 - Julkaisemme silloin tällöin viimeaikaisia tapahtumia ja aktiviteetteja JYSK-maista. Lue uusimmat täältä.

Germany

JYSKin kahdet synttärit Saksassa

02/04/2024 - Tänä vuonna JYSK on toiminut 45 vuotta ja samaan aikaan yrityksemme juhlii 40-vuotisjuhliaan Saksassa.

Aleš Kisý

Kuudennet olympialaiset

27/03/2024 - Viisi kuukautta jäljellä ennen Paralympialaisten alkua Pariisissa, Aleš Kisý, tšekkiläinen Paralympialaisten mitalisti, valmistautuu kuudenteen Paralympialaisiinsa.

Lisää kommentti

Pidä ystävällinen sävy :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office