Skip to main content
Uldum

Kunsten at pakke en palle

Dato: 14/12/2017

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategori: Logistics , People

Det kræver planlægning og erfaring at pakke en palle med varer, som er nem og hurtig at håndtere i butikkerne.

Frede Jørgensen
Frede Jørgensen, driftschef på JYSKs distributionscenter i Uldum, kunne fejre 35-års jubilæum i november.

”Hvor svært kan det være at pakke en palle?”

Det spørgsmål kan Frede Jørgensen, driftschef på JYSKs distributionscenter i den danske by Uldum, egentlig godt forstå, at folk nogle gange stiller sig selv. Ikke mindst hans butikskolleger, som modtager pallerne med varer fra distributionscentret.

Som medarbejder nummer 24 i JYSK har Frede efterhånden erfaring nok til at vide, at virkeligheden er mere kompliceret end som så.

”Man må altså tage hatten af for dem, der pakker varer på pallerne. Det er hver gang et puslespil, der skal gå op, og det kræver virkelig stor præcision. Af og til sker der desværre fejl, men vi gør vores bedste for at undgå det,” siger Frede, som 1. november kunne fejre 35-års jubilæum i JYSK.

Fra distributionscenter til butik

Fra en vare ankommer til distributionscentret, og indtil den sendes af sted med lastbil til en JYSK-butik, måles og vejes den løbende for at sikre varen den optimale plads, når den skal pakkes på en palle.

Nogle varer, som ankommer i flere forskellige pakker, leveres klar til at blive sendt direkte videre uden at forlade pallen.

”Hvis en sofa eksempelvis består af tre colli, så beder vi leverandøren om at pakke alle tre sammen på én palle, når det er muligt. Så kan vi hurtigt få den ud og ind af lastbilerne og videre ud til butikken, som kan have pallen stående samlet, indtil kunden afhenter den,” siger Frede.

Og der ryger en del varer ind og ud i Uldum: Lageromsætningshastigheden, som det hedder på fagsprog, er faktisk så høj, at alle varer, der ankommer til distributionscentret, i princippet er ude igen senest tre måneder senere.

Medarbejdere lærer af hinanden

En af de mest erfarne medarbejdere, som pakker paller i Uldum, er Jens Peter Mikkelsen. Han har arbejdet som såkaldt plukker i snart 15 år og løser hver dag puslespillet med at få stablet varerne bedst muligt på pallerne.

Jens Peter Mikkelsen
Jens Peter Mikkelsen har arbejdet som såkaldt plukker i snart 15 år.


Jens Peter får løbende besøg af Store Managers, som skal se, hvordan tingene fungerer på distributionscentret. Det er lærerigt både for ham og hans kolleger fra butikkerne.

Fakta om TDR

  • Via et internt system, TDR, kan butikker indrapportere fejl eller mangler på en palle, eventuelt med fotos af problemet.
  • Rapporterne sendes til distributionscentrets medarbejdere, som derefter kan rette op på fejlen og sende feedback tilbage til butikken.
  • TDR er en forkortelse for Transport Delivery Report.

”Det kan godt undre mine butikskolleger, at nogle af vores møbler er delt op på flere paller i stedet for at blive leveret samlet. Men når de selv ser, hvordan vi står her og pakker, så kan de godt se, at det ikke altid er muligt,” siger Jens Peter.

Besøgene har omvendt gjort Jens Peter opmærksom på, at hans kolleger gerne vil have små kasser pakket på den samme palle, fordi de så er lettere at samle på en vogn og køre ind på butikslageret.

Se, hvordan varer håndteres, herunder:

Uldum

Først ankommer varerne med lastbil til distributionscentret.

Uldum

Derefter bliver varerne kørt ind i et af højlagrene.

Uldum

Fra højlageret kommer varerne via et transportbånd ud til de såkaldte plukkestationer.

Uldum

Ved plukkestationerne pakker Jens Peter Mikkelsen og hans kolleger varerne på paller.

Uldum

Til sidst køres de pakkede paller i lastbilen, som leverer dem til butikkerne. (Fotos: Rune Slettemeås/Mark&Bjerre.)

Latest news

David under optagelserne

Blev genkendt af kunde: Davids historie nåede ud til hele landet

18/04/2024 - David Skov fra JYSK i Rødovre var med i en kampagne fra Dansk Erhverv, nu bliver han genkendt.

37 elever plantede deres helt eget træ i HimmerLand.

Se videoen: Elever planter skov i HimmerLand

16/04/2024 - Onsdag den 10. april startede 37 elever en ny JYSK-tradition.

Deputy Store Managers meeting

Fællesmøde for alle Store Managers og Deputy Store Managers

15/04/2024 - Det traditionelle møde for alle Store Managers i JYSK blev afholdt i marts. For første gang deltog alle Deputy Store Managers også i fællesmødet.

Tilføj kommentar

Husk at holde en god tone :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office