Skip to main content

”Det betyder meget for mig, at vi løfter vores ansvar”

Dato: 10/09/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategori: Product Quality & Safety , Sustainability , People

Ninna brænder for CSR, og som ny Compliance Specialist i JYSK Nordic er hun central for arbejdet med ansvarlig leverandørstyring.

I foråret 2018 trådte Ninna Bilstrup Rask for første gang ind ad døren til JYSKs hovedkontor i Danmark. Nyuddannet erhvervsjurist og klar til at begynde på et nyt kapitel som Compliance Specialist i JYSK Nordics indkøbsafdeling.

Ninna
Ninna Bilstrup Rask, Compliance Specialist

”Jeg er positivt overrasket over, hvor meget der arbejdes med CSR i JYSK. Der er handling bag ordene. Bladt andet medlemskabet af Amfori BSCI er med til at sikre, at vores Code of Conduct bliver til virkelighed,” siger Ninna. 

Amfori Business Social Compliance Initiative (Amfori BSCI) er et supply chain management-system til at sikre ansvarlighed i leverandørkæden. Alle medlemmer af BSCI tilslutter sig en fælles Code of Conduct, der blandt andet forbyder børnearbejde, tvangsarbejde og korruption og stiller krav om sikkerhed og rimelig arbejdstid.

Imponeret over BSCI

Via jobbet ved JYSK Nordic har Ninna fået et indgående kendskab til Amfori BSCI. Ninna er af flere grunde imponeret over systemet:

”Når alle medlemmer af BSCI tilslutter sig samme Code of Conduct, er BSCI med til at ensrette kravene til producenterne. Det kan nemlig være en udfordring, hvis producenterne møder forskellige krav fra de enkelte virksomheder. Så ender tiden med at gå med papirarbejde i stedet for reelt at skabe forandring,” siger Ninna. 

Om Amfori BSCI

  • På verdensplan har Amfori BSCI over 2000 medlemmer og mere end 50.000 registrerede producenter.
  • Producenterne bliver kontrolleret af en uvildig virksomhed, der vurderer, hvor gode de er til at efterleve Code of Conduct. 

Et andet aspekt, som Ninna fremhæver ved BSCI, er fokusset på udvikling og uddannelse.

”Løbende forbedringer er kernen i BSCI. Det er det, det handler om, frem for at være i mål fra dag et. Vi er som virksomhed med til at drive forandringen,” siger Ninna.

Sit ansvar bevidst

At JYSK er bevidst om sit ansvar, er vigtigt for Ninna.

”Når man har den størrelse, som JYSK har, har man en påvirkning på rigtig mange mennesker. Det betyder meget for mig, at vi som virksomhed løfter det ansvar, som følger med. Det er dejligt at kunne have det godt med det, jeg laver,” siger hun.

BSCI CoC
Alle medlemmer  af Amfori BSCI tilslutter sig en fælles Code of Conduct, som består af 11 principper for ansvarlig leverandørstyring.

 

Latest news

Aleš Kisý

Mit sjette Paralympiske Lege

27/03/2024 - Med 5 måneder til starten af De Paralympiske Lege i Paris forbereder Aleš Kisý, en tjekkisk Paralympisk medaljevinder, sig til sit sjette Paralympiske Lege.

Peter og Jonas

Mesteren mod manageren: Kan en butikschef slå en guldvinder?

21/03/2024 - Kan Peter Rosenmeier vinde guld i Paris? Kan et kamera holde til at blive skudt efter? Og kan en butikschef stille noget som helst op imod en dobbelt paralympisk mester i bordtennis?

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italien investerer i medarbejderudvikling

19/03/2024 - Den 26. februar lancerede JYSK Italien det første District Manager Traniee-forløb (DMT) på hovedkontoret i Milano.

Tilføj kommentar

Husk at holde en god tone :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office