Skip to main content

"Zodpovědného přístupu JYSKu si nesmírně vážím"

Datum: 10/09/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorie: Product Quality & Safety , Sustainability , People

Ninna je nadšená do sociální zodpovědnosti firem a jako nová právní specialistka JYSKu hraje klíčovou úlohu při budování zodpovědného dodavatelského řetězce.

Ninna Bilstrup Rask poprvé překročila práh firemní centrály na jaře 2018. S čerstvým diplomem z obchodního práva a odhodláním zahájit novou životní kapitolu jako právní specialistka v nákupním oddělení JYSKu.

Ninna
Ninna Bilstrup Rask, právní specialistka

"Příjemně mě překvapilo, do jaké hloubky JYSK v oblasti sociální zodpovědnosti jde. Hovoří za nás činy. Například členství v systému Amfori BSCI pomáhá zajistit, aby se zásady zmiňované v našem kodexu chování měnily v činy," říká Ninna. 

Amfori Business Social Compliance Initiative (Amfori BSCI) je systém, který zajišťuje sociálně zodpovědné fungování dodavatelského řetězce. Všichni členové této iniciativy se zavazují dodržovat společný kodex chování, který mimo jiné zakazuje dětskou práci, nucené práce, diskriminaci a korupci a stanovuje požadavky na bezpečnost a důstojnou pracovní dobu.

BSCI ji ohromila

Při své práci v JYSKu se Ninna s iniciativou Amfori BSCI podrobně seznámila. Systém ji ohromil z několika důvodů:

"Pokud se všichni členové BSCI přihlásí ke společnému kodexu chování, BSCI pomůže sjednotlit požadavky na výrobce. Je to důležité, protože by byl problém, kdyby na výrobce byly ze strany různých firem kladeny rozdílné požadavky. Pak trávíte čas papírováním, místo abyste ho investovali do změny jako takové," říká Ninna.

O iniciativě Amfori BSCI

  • Celosvětově má Amfori BSCI více než 2,000 členů a 50,000 zaregistrovaných výrobců.
  • Výrobci jsou podrobováni nezávislému auditu, jehož hodnocení odráží, do jaké míry splňují požadavky kodexu chování.

Dalším aspektem, který se Ninně na iniciativě BSCI líbí, je důraz na soustavný rozvoj a vzdělávání.

"Neustálé zlepšování tvoří podstatu BSCI - představa, že dosáhneme cíle ze dne na den, by byla dost nerealistická. Jako firma chceme podněcovat změnu," říká Ninna.

Vědomí zodpovědnosti

Že si JYSK uvědomuje svou zodpovědnost, je pro Ninnu důležité.

"Tak velká firma jako JYSK má vliv na životy mnoha lidí. Fakt, že přijímáme zodpovědnost, kterou to s sebou nese, je pro mne nesmírně důležitý. Je skvělé mít ze své práce dobrý pocit," uzavírá Ninna.

Kodex chování BSCI
Všichni členové BSCI se hlásí ke společnému kodexu chování, který tvoří 11 zásad řízení dodavatelského řetězce.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Letem světem: JYSK se rozhoduje pro FSC, zahradní slavnost ve Španělsku a nový sad v Chorvatsku

19/04/2024 - Tu a tam shrnujeme, co se aktuálně děje v některých zemích JYSKu. O nejnovějších událostech se dočtete v tomto článku.

Ceny ČPV

PARASPORTOVEC ROKU

16/04/2024 - V úterý 9. 4. se uskutečnil slavnostní galavečer k příležitosti vyhlášení Cen Českého paralympijského výboru.

Deputy Store Managers meeting

Společný meeting všech vedoucích prodejen a jejich zástupců

15/04/2024 - V březnu se konal meeting všech manažerů prodejen, kterého se poprvé zúčastnili i všichni zástupci manažerů prodejen.

Přidej komentář

Komentujte prosím slušně :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office