Skip to main content
First XL Store in Norway

V Norsku otevřela první prodejna XL: "Vypadá prostě báječně"

Datum: 12/10/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Kategorie: Attractive Stores , Expansion , People

Bodø
Jeppe Halvorsen je manažerem nové prodejny JYSK XL v norském městě Bodø.

Káva, zákusky a nízké ceny - taková byla nabídka dne, když JYSK v září otevřel v Norsku první prodejnu XL.

Hodinky ukazují 07:09 a na parkoviště před prodejnou JYSKu vjíždí automobil. Kola rozčísnou obrovské kaluže vody a vzápětí z auta vystupuje manažer prodejny Jeppe Halvorsen. Jeppe a jeho tým jsou připraveni otevřít první norskou prodejnu XL.

I přes deštivé počasí Jeppemu září oči, ačkoli známky únavy zcela zakrýt nedokážou. Jeppe a jeho tým toho v posledních týdnech moc nenaspali, když v Bodø připravovali novou prodejnu XL na otevření, plánované na 27. září.

"Dám si jen kafe a hned pak vám tu naši úžasnou novou prodejnu ukážu. Vypadá prostě báječně a všichni, kdo se podíleli na přípravách na dnešní otevření, odvedli fantastickou práci," říká Jeppe.

Bodø
Jim Arne Pettersen z Tromsø vypomáhá při slavnostním otevření v Bodø.

Pomoc kolegů

Zatímco venku leje a zvedá se vítr, Jeppe s týmem uvnitř prodejny stěhují na místo poslední kusy nábytku. Ačkoli počasí není na slavnostní otevření zrovna optimální, náladu to členům týmu z Bodø rozhodně zkazit nemůže.

Na otevření dorazily na pomoc posily z jiných norských prodejen i ze Švédska. Jedním z kolegů, kteří při otevření podali pomocnou ruku, je Jim Arne Pettersen, jinak zaměstnanec prodejny v Tromsø.

"Účast na takové otvíračce je obrovská událost. Jsem moc rád, že s tím mohu pomoci. V průběhu příprav prodejny na dnešní den jsme skvěle spolupracovali," pochvaluje si Jim Arne.

Deštivé zahájení

Ani kvetoucí optimismus nedokáže rozptýlit tmu a dešťové mraky na obloze, z nichž se těsně před otevřením v 9 hodin spustí silné krupobití.

Pouze malá řádka zákazníků norskému počasí vzdoruje, aby mohli být první ve frontě, a ani tito první příchozí si zřejmě správností svého rozhodnutí nejsou zcela jistí, když jim z oblečení crčí proudy vody.

"Aspoň budeme mít lepší šanci vychytat co nejvíc z těch výhodných otvíracích nabídek. Chceme toho nakoupit spoustu," říká zákaznice Parshang, která stojí v čele fronty a na otevření dorazila spolu s manželem a dvěma přáteli.

Bodø
Kenneth, Heida, Parshang a Shwana byli prvními zákazníky na slavnostním otevření.

"Byla jsem na otevření v Oslu, kde se stály dlouhatánské fronty, a tak jsme dnes přišli hned brzy ráno. Počastí ale na takové slavnostní otevření není zrovna moc přívětivé," říká Parshang a jde se schovat před deštěm do auta.

Připravit, pozor, start

Uvnitř v suchu se už scházejí všichni zaměstnanci a devátá hodina se nezadržitelně blíží. V atmosféře plné očekávání před ně předstupuje Jeppe. Prodejnou se nese jeho povzbuzující řeč a je jasné, že všichni jsou připraveni na otevření.

Venku už se shromáždili další zákazníci a všichni jen upírají zrak na žlutou pásku, která je dělí od vstupu do nových lovišť v útrobách prodejny.

Připravit, pozor, start - Jeppe stříhá žlutou pásku a první norská prodejna XL je oficiálně otevřená. První zákazníci vcházejí do prodejny, kde už na ně čekají zaměstnanci s kávou, zákusky a nákupními vozíky.

JYSK ve velikosti XL

  • Prodejny XL mají minimálně 250 čtverečních metrů prodejní plochy navíc určené na nábytek, který se prodává pouze online.
  • Prodejna XL v Bodø je třetí na světě. Zbylé dvě se nacházejí v Polsku a Rumunsku.
  • Ve finančním roce 2018/19 JYSK chce otevřít až 20 dalších prodejen XL.

 

Bodø
Na Parshang, Shwanu, Kennetha a Heidu udělala nová prodejna vynikající dojem, ale prý by se jim hodily větší nákupní vozíky.

Příliš malé vozíky

V průběhu dne se sluneční paprsky snaží prodrat skrz mraky. Do prodejny zásobené kávou a zákusky přicházejí další a další zákazníci.

Parshang, která se spolu s manželem a dvěma přáteli účastnila od samého začátku, naplnila dva velké nákupní vozíky.

"Je to opravdu nádherná a velká prodejna a úplně mě ohromila. Rozhodně jsme tu nebyli naposledy, i když tady máte tak malé vozíky," směje se Parshang.

Bodø
Otevření se těšilo velkému zájmu místních médií a manažer prodejny Jeppe Halvorsen poskytl během dne několik rozhovorů.

Kromě zákazníků měla o otevření prodejny výrazný zájem i místní norská média. Manažer prodejny proto může být s otevřením spokojený.

"Na otevření jsme se dlouho těšili, a tak bylo úžasné moci tu dnes přivítat zákazníky. Každý z mých kolegů odvedl vynikající týmovou práci. Ačkoli jsme nedosáhli takových prodejních výsledků, v jaké jsme doufali, těšila se akce veliké pozornosti médií a všichni zákazníci působili velice spokojeně," říká Jeppe.

Hodinky ukazují čas 20:30 a slunce v Bodø pomalu zapadá za lesy. Jeppe a jeho tým jsou unavení. Teď se musejí jít domů vyspat a nabrat síly do dalšího úspěšného dne.

Podívejte se na video ze slavnostního otevření:

Latest news

Aleš Kisý

Moje šestá paralympiáda

27/03/2024 - Do zahájení paralympijských her v Paříži zbývá 5 měsíců. Aleš Kisý, český paralympijský medailista, se připravuje na svou šestou paralympiádu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Itálie investuje do rozvoje zaměstnanců

19/03/2024 - Dne 26. února zahájil JYSK Itálie první program District Manager Trainee (DMT) na centrále v Miláně.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK snižuje spotřebu hliníku a šetří místo v kontejnerech

08/03/2024 - Nové iniciativy v oblasti výroby a balení snižují spotřebu hliníku a nároky na přepravní prostor.

Přidej komentář

Komentujte prosím slušně :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office