Skip to main content

Служителите в Гърция вярват в успеха от първия ден

Дата: 12/11/2018

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категория: Expansion

JYSK Гърция се справя много добре още от отварянето на първите магазини през септември 2015 г. Не на последно място благодарение на упоритата работа на служителите в Гърция – много от които участват в проекта от самото му начало.

Служителите на JYSK Гърция
Отляво: Василики Гкали, Никос Костакопулос, Вангелис Кукулиас и Мария Барда.


Вече повече от 2000 години Гърция е известна с прочутите си трагедии, но тази страна може да предложи много повече неща.

Люлката на съвременната мисъл е и място, където надеждите и мечтите се превръщат в реалност. Не на последно място и в JYSK Гърция, което е точно обратното на трагедия още от отварянето на първите магазини на 24 септември 2015 г.

През финансовата 2017/18 година повече от 650 000 клиенти избраха да пазаруват в един от магазините на JYSK в Гърция, а с неспирното откриване на нови магазини се очаква този брой да стане много по-голям.

По план през текущата финансова година ще бъдат открити десет нови магазина, което означава, че ще посрещнем в тях много нови колеги.

Колеги, които има какво да очакват с нетърпение, според District Manager Василики Гкали, която работи в JYSK в Гърция от юли 2015 г.

„Чувствах се съвсем спокойна, когато напуснах работата си в IKEA и започнах в JYSK, още преди JYSK да открие магазини в Гърция. Не знаех много за компанията, но вече вярвах, че JYSK ще заработи в Гърция, както е планирано, въпреки икономическата ситуация в нашата страна“ – казва Василики.

Факти за JYSK Гърция

  • Първите магазини в Гърция бяха открити през септември 2015 г.
  • Понастоящем JYSK има 22 магазина, в които работят165 служители, а в централното управление работят още 18 души.
  • JYSK Гърция планира да открие още 10 нови магазина през тази финансова година.

В JYSK се чувства по-голяма близост

От самото начало тя е била привлечена от концепцията на JYSK.

„Харесвам концепцията на JYSK заради по-малките магазини и защото усещаш нещата по-лично, отколкото когато работиш в голям склад“ – обяснява Василики.

Семейството и приятелите ѝ тогава не познавали JYSK, но това също скоро се променило.

„Беше добре, че JYSK откри магазини в момент, когато имаше толкова много въпроси, свързани с гръцката икономика. Това е част от причината хората в Гърция да са толкова положително настроени към JYSK. Друга причина е, че гърците по принцип имат доверие на датчаните и датските компании“ – казва Василики.

Подобни са впечатленията и на Мария Барда, Store Manager във втория магазин в Лариса на ул. Караманли.

Тя също е част от екипа в Гърция още от началото и е много щастлива от постигнатите досега резултати.

„Мисля, че в началото беше много трудно, защото трябваше да изградим компанията в Гърция, започвайки от нулата. Направихме го с голямата помощ от централното управление в Гърция и в Унгария и аз се гордея, че съм участвала в издигането на JYSK в Гърция до мястото, което заема днес“ – казва Мария.

Ларс Ларсен в Гърция
Първият магазин в Гърция беше открит през 2015 г. от Ларс Ларсен, основателя на JYSK.

Здравите ценности са важни

Както Василики, така и Мария, са съгласни, че здравите ценности в JYSK играят важна роля в създаването на успеха:

Това мнение се споделя и от Вангелис Кукулиас, Store Manager в Трикала, Гърция, и от Никос Костакопулос, Store Manager във Florida Park, Солун, който е магазинът на JYSK с най-голям оборот в Гърция.

Никос идва в JYSK веднага след завършване на университета и все още е много щастлив от това, че през октомври 2015 г. е избрал кариера в JYSK.

„За мен това беше перфектното място за започване на кариерата ми. Исках да бъда в компания, на която имам доверие, и която може да ми предложи много възможности“ – обяснява Никос.

Започва като Sales Assistant, по-късно е повишен в Sales Leader, а през март 2017 г. става Store Manager. Надява се обаче да стигне още по-далеч.

„JYSK се разраства и обещанието на служителите „Бъди всеотдаен – посрещни възможностите“’ наистина става реалност. За мен все още има много възможности за издигане в JYSK – мога да остана тук, в Гърция, или да замина на работа в чужбина, ако имам желание в даден момент. Това означава, че работата никога не те изморява, защото имаш непрекъснато възможност да се развиваш и да пробваш нещо ново“ – казва Никос.

Той и всичките му колеги гледат с гордост назад, когато дават оценка на първите три години на JYSK в Гърция, но въпреки че не е изминало много дълго време от откриването на първия магазин на JYSK, много неща вече са се променили.

„В началото имахме само четири магазина и трябваше да съобразяваме много неща, когато започвахме. Сега всичко е много по-организирано, което прави JYSK в Гърция още по-силна компания“ – казва Вангелис.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

По света: JYSK избира FSC, градинско събитие в Испания и нова овощна градина в Хърватия

19/04/2024 - От време на време обобщаваме за вас последните събития и инициативи от JYSK държавите. Вижте най-новото тук.

Germany

JYSK празнува два рождени дни в една година

02/04/2024 - Тази година JYSK отбелязва 45 години на пазара и в същото време JYSK Германия празнува своята 40-та годишнина.

Aleš Kisý

Шестата ми параолимпиада

27/03/2024 - Остават 5 месеца до началото на Параолимпийските игри в Париж, чешкият параолимпийски медалист Алеш Киси се готви за своето шесто участие.

Добави коментар

Не забравяйте добрия тон :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office