Skip to main content

Рекорден Черен петък за шеста поредна година

Дата: 07/12/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Категория: E-Business , People , Sales Growth

Подготовката за кампанията Черен петък през тази година си струваше усилията, тъй като JYSK още веднъж счупи рекорда за най-натоварени дни през годината.

Нилс Вайен
Нилс Вайен, EVP Customer Experience, Digital and Marketing.

Резултатите от кампанията Черен петък през тази година показват нарастване на оборота с повече от 25% в сравнение с миналата година. Както в магазините, така и онлайн, резултатите бяха впечатляващи и общо над 1 870 000 клиенти си купиха нещо от JYSK по време на уикенда на Черния петък.

„Това е фантастичен резултат и нещо, с което наистина можем да се гордеем. Всички държави се справиха страхотно и допринесоха за удивителния резултат“ – казва Нилс Вайен, EVP Customer Experience, Digital and Marketing.

Откакто JYSK въведе Черния петък през 2013 г., събитието се разраства всяка година.

Сега на кампанията се пада между 30 и 50% от общия оборот за ноември в зависимост от държавата, а от 2014 до 2018 г. броят на клиентите, които пазаруват в JYSK по време на Черния петък, се е удвоил.

Графики

Услугата „Click & Collect“ е много популярна

Много клиенти използват услугата „Click & Collect“ и резултатите показват увеличение на заявките за нея – общият им брой е над 80 000, което представлява увеличение от 40% в сравнение с миналата година.

Много клиенти направиха поръчките си специално в неделя вечерта – точно навреме, за да се възползват от страхотните предложения преди уикендът да свърши.  „Удължихме Черния петък, така че да продължи през целия уикенд, защото искаме да предложим на всички клиенти нашите страхотни оферти и възможност за лесно пазаруване. Нашата услуга „Click & Collect“ предлага на клиентите удобството да изберат продуктите онлайн и след това да ги вземат от местния магазин, който им е най-удобен“ – казва Нилс Вайен.

JRO BF
Мадалина Филимон (третата отляво) заедно със своя екип в магазина в Палади, Румъния.

Мотивацията в магазините

Впечатляващите цифри на продажбите са резултат от старателната подготовка на кампанията Черен петък през тази година както в централните управления, така и в дистрибуторските центрове и във всички магазини на JYSK.

В един от магазините на JYSK в Румъния състезанията между служителите действаха като мотивиращ фактор за още малко повече продажби по време на уикенда на Черния петък. Мадалина Филимон, която е Store Manager в магазина на JYSK в Палади, намиращ се малко извън столицата Букурещ в Румъния, е доволна от резултатите.

„Много се вълнувахме за този уикенд и имахме големи очаквания. Непрекъснато проверявахме числата и си поставяхме все по-високи цели през уикенда. Наградихме колегите, които успяха да продадат най-много коледни артикули, направиха най-голямата продажба или продадоха най-голям брой допълнителни продукти. Беше забавно и ни мотивираше да продаваме повече – в крайна сметка постигнахме целите си“ – казва Мадалина.

JFI BF
Ярна Муртомеки, Store Manager в магазин на JYSK в Портипуисто Вантаа, Финландия.

Нивото на енергията беше високо и в магазина на JYSK в Портипуисто Вантаа във Финландия, където Ярна Муртомеки е Store Manager, като служителите се поглезиха допълнително с пица и бонбони.

„Атмосферата в магазина беше страхотна през целия уикенд. Фокусирахме се върху продажбите и обслужването на клиентите. Следяхме числата на продажбите и аз на всеки час съобщавах на екипа новините“ – казва Ярна.

Тя работи в JYSK повече от 11 години, но беше приятно изненадана от интереса, проявен от клиентите към кампанията Черен петък през тази година.

„Никога не съм виждала толкова силен старт на уикенда на Черния петък като тази година. Във Финландия кампанията започна в четвъртък и още сутринта много клиенти дойдоха в магазина, за да се възползват от страхотните оферти на Черния петък, които бяха видели в брошурата за кампанията“ – казва Ярна. 

Черен петък в центровете за обслужване на клиенти

  • Центърът за обслужване на клиенти на JYSK отговори на повече от 26 000 обаждания през уикенда. На огромна част от тях бе отговорено в рамките на 90 секунди.
  • Центърът за обслужване на клиенти може да помогне на клиентите да направят покупката си и по време на кампанията Черен петък той направи повече от 3 000 клиентски поръчки.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

По света: JYSK избира FSC, градинско събитие в Испания и нова овощна градина в Хърватия

19/04/2024 - От време на време обобщаваме за вас последните събития и инициативи от JYSK държавите. Вижте най-новото тук.

Germany

JYSK празнува два рождени дни в една година

02/04/2024 - Тази година JYSK отбелязва 45 години на пазара и в същото време JYSK Германия празнува своята 40-та годишнина.

Aleš Kisý

Шестата ми параолимпиада

27/03/2024 - Остават 5 месеца до началото на Параолимпийските игри в Париж, чешкият параолимпийски медалист Алеш Киси се готви за своето шесто участие.

Добави коментар

Не забравяйте добрия тон :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office