Skip to main content
fff

От живот на консултант към мечтана работа на постоянен договор в JYSK

Дата: 07/11/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Категория: Careers & HR , People

Румъния
Михаелис работи като Team Leader и отговаря за системата за делова информация SAP BW в JYSK.

Михаел Сьоренсен отговаря за системата за делова информация в JYSK. Преди това е работил като консултант на частна практика, но днес счита, че да си служител на постоянен договор във фирма има множество предимства.

„Липсваше ми съучастието. Съучастие, при което бих могъл да подписвам с пръстов отпечатък собствените си проекти. Получих тази възможност в JYSK. И толкова други неща.“

Това са думи на Михаел Сьоренсен, който работи като Team Leader и отговаря за системата за делова информация SAP BW в JYSK.

В миналото е работил като консултант на частна практика, преди да започне работа в JYSK на постоянен договор. Днес може да обърне поглед назад към пътуването, при което мечтата за съучастие и отговорност, го е накарала да кандидатства за работа в JYSK.

Чувство на гордост

През годините, след като Михаел завършва магистърската си теза за хранилищата на данни и получава степента магистър по бизнес администрация и компютърни науки от бизнес училището в Копенхаген, той работи като консултант в различни консултантски фирми, преди да премине към частна практика през 2001 г.

„Натрупах голям опит през първите си години на пазара на труда, когато работех като консултант за различни интересни компании. В крайна сметка ми стана ясно, че нещо в ежедневния ми живот липсва. Липсваше ми възможността да проследявам проектите си и да променям нещата в компанията“ – казва Михаел.

Това го кара да кандидатства за работа в JYSK през 2007 г. Освен краткото време, през което е работил за KMD и за Itelligence, оттогава насам работното му място е тук. В JYSK е получил възможност за съучастие и отговорности, което му е липсвало в годините преди това.

КАРИЕРАТА на Михаел Сьоренсен

Работа:

  • 2016 г. – досега: JYSK
  • 2014–2016 г.: Itelligence Nordic
  • 2009–2014 г.: KMD
  • 2007–2009 г.: JYSK
  • 2003–2006 г.: WM-data
  • 2001–2007 г.: AppsVision Aps (собствена фирма)
  • 1998–2000 г.: Consit Gruppen
  • 1996–1998 г.: Deloitte Consulting
  • 1994–1996 г.: VUE-centret

Образование:

  • 1991–1999 г.: Бизнес училище в Копенхаген

„За мен е важно да имам възможността да виждам резултатите от своята работа. Нещо, което обикновено не получаваш като консултант. Тук в JYSK мога да виждам как това, което правя, се използва всеки ден и променя нещата в компанията. Това наистина ми създава чувство на гордост. Гордост, която вземам със себе си на работа всеки ден“ – казва Михаел.

Сериозни инвестиции в ИТ

През последните години Михаел става свидетел как JYSK се превръща в компания, в която ИТ получава по-важна роля отколкото преди.

„Днес JYSK е напълно различна компания от тази, която беше през 2007 г. Тогава ИТ беше необходимото зло за осъществяване на продажбите на продукти. Днес е важна част от ежедневния живот в JYSK. Помага ни да прогнозираме бъдещето, подобрява впечатленията на клиентите и осигурява база за по-добър бизнес“ – казва Михаел.

Голямото внимание, което се обръща на ИТ в JYSK, доведе и до сериозни инвестиции в най-новите ИТ системи.

„В момента в JYSK точно започна работата по новата ни платформа за обединена търговия, която използва най-новата технология. JYSK инвестира големи суми в платформата и това още веднъж подчертава, че ИТ играе понастоящем централна роля в цялата компания. Това прави работата ми още по-вълнуваща и изпълнена с предизвикателства“ – казва Михаел.

Румъния
Михаел счита, че е важно да вижда как това, което прави, променя нещата в JYSK.

Фокусиране върху баланса между работата и личния живот

Михаел с радост отваря всяка сутрин вратата на централното управление на JYSK в Брабранд, Дания, и казва добро утро на колегите си. Тези колеги са важна част от културата на цялата компания, която преди това е липсвала на Михаел в кариерата му.

„В JYSK съществува желание да си помагаме един на друг в работата, за да осигурим най-добрата рамка за JYSK. Това е ключов момент при работата в голяма компания, където всички работим заедно за постигане на една обща цел. Работата на консултанта е по-скоро анонимна, защото той прекарва кратко време в една компания, където решава определен проблем и си тръгва“ – казва Михаел.

Михаел обръща също и по-голямо внимание на баланса между работата и личния живот, откакто е в JYSK, в сравнение с работата му като консултант.

„Можеш да бъдеш сигурен, че никой от JYSK не иска от теб да работиш по 50 часа седмично. Така разполагаш със свободно време, каквото вероятно няма да имаш като консултант. Когато работиш като консултант, от теб се очаква винаги да си на разположение на клиентите“ – казва Михаел.

Днес Михаел е убеден, че е намерил в JYSK правилното място за себе си.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

По света: JYSK избира FSC, градинско събитие в Испания и нова овощна градина в Хърватия

19/04/2024 - От време на време обобщаваме за вас последните събития и инициативи от JYSK държавите. Вижте най-новото тук.

Germany

JYSK празнува два рождени дни в една година

02/04/2024 - Тази година JYSK отбелязва 45 години на пазара и в същото време JYSK Германия празнува своята 40-та годишнина.

Aleš Kisý

Шестата ми параолимпиада

27/03/2024 - Остават 5 месеца до началото на Параолимпийските игри в Париж, чешкият параолимпийски медалист Алеш Киси се готви за своето шесто участие.

Добави коментар

Не забравяйте добрия тон :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office