Skip to main content
Head Office, JYSK Nordic

JYSK достига нови върхове с рекордни резултати

Дата: 22/11/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категория: Strategy

Продължава растежът на JYSK Group, която прави значителни инвестиции в нови магазини, разширена дистрибуторска мрежа и нови търговски решения.

С оборот от 26 636 милиарда датски крони и печалба от 3 530 милиарда датски крони, JYSK Group достигна нови върхове през още една рекордна година – 2017/18. 

Годишен отчет на JYSK
Прочетете годишния отчет на JYSK и получете представа за важните ключови етапи, както и за някои чудесни дейности и събития от света на JYSK през финансовата 2017/18 година.

„Изключително удовлетворени сме, че успяхме отново да счупим рекорди в JYSK. Това потвърждава, че и днес правилната стратегия е да инвестираме във физически магазини и да продължаваме да бъдем по-близо до клиентите във всички държави, в които JYSK присъства понастоящем“, казва Ларс Ларсен, основател и председател на JYSK Group.

Към края на финансовата година – 31 август 2018 г. – JYSK Group имаше 2 668 магазина и 23 000 служители в 50 държави.

Ларс Ларсен подчертава значението на служителите в JYSK.

„Служителите са тези, които посрещат нашите клиенти всеки ден, и без тяхната отлична работа нямаше да можем да празнуваме още един рекорден резултат. Затова те заслужават огромна благодарност за своите усилия“, казва Ларс Ларсен.

JYSK е в петдесет държави

През тази финансова година JYSK Group достигна важен ключов етап – броят на държавите, в които извършва дейност, достигна 50. Това се случи, когато местен франчайз партньор отвори първия магазин в Дубай, част от Обединените арабски емирства.

За да осигури стоки за всички държави, JYSK инвестира в разширяване на дистрибуторския център в Улдум, Дания, а през юни 2019 г. в България ще бъде открит нов дистрибуторски център. 

Ларс Ларсен
Ларс Ларсен, основател и председател на JYSK Group.

„Необходима е огромна организация, за да могат всички наши продукти да стигнат до толкова много магазини в толкова много различни държави, и с течение на годините задачата не става по-лесна, тъй като днешните клиенти очакват да получат стоките си незабавно. Следователно нашият нов дистрибуторски център в София е изключително важен, тъй като ще можем много по-бързо да извършваме доставките до магазините и клиентите в балканските държави и Гърция“, казва Ларс Ларсен.

Отбелязване на 40-тата годишнина

Също така, в ход са и приготовленията за откриването на първите магазини в Ирландия. Ирландия е последната голяма държава в Европа, където JYSK все още няма магазини, и Ларс Ларсен очаква с нетърпение да участва в откриването.

С магазините в Ирландия JYSK поставя последното флагче на европейската карта, що се отнася до големите пазари. През последните години станахме свидетели на положителен ръст на продажбите във Великобритания, така че имаме големи очаквания към ирландския пазар. Не непременно от първия ден, но с търпения ще постигнем успех и в Ирландия“, казва Ларс Ларсен.

Откриването на магазина в Ирландия ще се състои на 2 април – тогава се навършват 40, години откакто Ларс Ларсен лично открива първия в света магазин на JYSK в Дания през 1979 г.

Latest news

Aleš Kisý

Шестата ми параолимпиада

27/03/2024 - Остават 5 месеца до началото на Параолимпийските игри в Париж, чешкият параолимпийски медалист Алеш Киси се готви за своето шесто участие.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Италия инвестира в развитието на служителите си

19/03/2024 - На 26 февруари JYSK Италия стартира първата програма за District Manager Trainee (DMT) в централния си офис в Милано.

B2B България пуска вътрешен подкаст с четири епизода

B2B България пуска вътрешен подкаст с четири епизода

11/03/2024 - Отдел Business to Business България засне вътрешен подкаст от четири епизода, който има за цел да помогне на колегите от магазините да споделят най-добрите практики по отношение на B2B продажбите.

Добави коментар

Не забравяйте добрия тон :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office