Skip to main content
JFI hero

Kolege iz Finske okušavaju sreću u paraolimpijskim sportovima

Datum: 26/10/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Sustainability , People

Paraolimpijski sportovi i JYSK

  • JYSK podržava paraolimpijske sportove od 1989. godine, kada je JYSK postao glavni sponzor Parasport Denmark.
  • Danas JYSK podržava paraolimpijske sportove u 10 različitih zemalja širom JYSK Nordica i franšiza: Finska, Švedska, Norveška, Danska, Češka, Slovačka, Rumunija, Kanada, Island i Farska ostrva.

Tokom "Dana store managera" u septembru, više od 100 kolega iz JYSKa u Finskoj okušali su svoju sreću u ragbiju u invalidskim kolicima, sjedećoj odbojci i golbalu.

Kao dio bliske saradnje između JYSK Finland i finskog paraolimpijskog komiteta, JYSK kolege pozvane su da okušaju sreću u raznim paraolimpijskim sportovima u finskom gradu Tampereu.

Za JYSK, saradnja sa finskim paraolimpijskim komitetom više je od samo sponzorstva. To je izbor zasnovan na našim korporativnim vrijednostima, a to je posvećenost, istinsko partnerstvo i zajednički rad.

Kolege su se isprobale u raznim sportovima: golbal, ragbi u invalidskim kolicima, sjedeća odbojka i fudbal za slijepe. Pogledajte slike i pročitajte o sportovima u nastavku.

 

Golbal
Golbal igraju sportisti koji su slijepi ili slabovidni. Igra je izumljena 1946. godine kako bi pomogla rehabilitaciji veterana koji su izgubili vid tokom Drugog svjetskog rata.
Ragbi u invalidskim kolicima
Ragbi u invalidskim kolicima je sport za mješovite timove muških i ženskih sportista. Sport potiče iz Kanade i osmislili su ga sportisti sa određenim invaliditetom. Igrači se takmiče u ručnim invalidskim kolicima koja su specijalno dizajnirana za tu svrhu.

 

Sjedeća odbojka
Sjedeća odbojka je timski sport koji se igra, kao što to podrazumijeva, u sjedećem položaju sa spuštenom mrežom i manjim terenom nego u stajaćoj verziji.
Fudbal sa pet igrača
Fudbal sa pet igrača, poznat i kao fudbal za slijepe, je adaptacija fudbala za sportiste sa oštećenim vidom. Lopta stvara buku zbog zvučnog sistema koji se nalazi unutar nje i pomaže igračima da se orijentišu.

 

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office