Skip to main content
Head Office, JYSK Nordic

JYSK dostiže nove visine sa rekordnim rezultatima

Datum: 22/11/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: Strategy

Rast grupacije JYSK se nastavlja, koja značajno ulaže u dodatne prodavnice, proširenu distributivnu mrežu i nova rješenja za e-trgovinu.

Sa ukupnim prometom od 26,636 milijardi DKK i rezultatom od 3,530 milijardi DKK, grupacija JYSK dosegla je nove visine sa još jednom rekordnom godinom 2017/18. 

JYSK godišnji izvještaj
Pročitajte godišnji izvještaj JYSK-a i dobijte uvid u važne prekretnice, kao i neke od velikih aktivnosti i događaja koji su se dogodili u svijetu JYSK-a tokom finansijske 2017/18.

"Veliko je zadovoljstvo što još jednom uspjevamo da oborimo rekorde u JYSK-u. To potvrđuje da je i dalje prava strategija ulaganje u fizičke prodavnice i nastavak približavanja kupcima u svim zemljama u kojima je danas JYSK prisutan", kaže Lars Larsen, osnivač i predsjednik grupacije JYSK.

Na kraju finansijske godine, 31. avgusta 2018. godine, grupacija JYSK je upravljala 2668 prodavnica i zapošljavala 23.000 osobe u 50 zemalja.

Lars Larsen naglašava važnost zaposlenih u JYSK-u.

"Zaposleni su ti koji svakodnevno susreću naše kupce, a bez njihovog odličnog rada, ne bismo slavili još jedan rekordni rezultat. Stoga, oni zaslužuju veliko hvala za svoje napore", kaže Lars Larsen.

JYSK u pedeset zemalja

Tokom finansijske godine, grupacija JYSK dostigla je značajnu prekretnicu sa proširenjem na 50. zemlju. To se dogodilo kada je lokalni franšizni partner otvorio prvu prodavnicu u Dubaiju, koji je dio Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Da bi osigurao isporuku robe u svim zemljama, JYSK je investirao u proširenje distributivnog centra u Uldumu u Danskoj, a u junu 2019. u Bugarskoj će biti otvoren novi distributivni centar. 

Lars Larsen
Lars Larsen, osnivač i predsjednik grupacije JYSK.

"Potrebna je ogromna organizacija da svi naši proizvodi stignu do toliko prodavnica u toliko različitih zemalja, a zadatak nije postao lakši tokom godina jer kupci danas očekuju da odmah dobiju svoju robu. Zbog toga naš novi distributivni centar u Sofiji znači mnogo pošto ćemo moći da isporučimo mnogo brže prodavnicama i kupcima u zemljama Balkana i Grčkoj", kaže Lars Larsen.

Proslava 40. rođendana

Pored toga, u toku su pripreme za otvaranje prvih prodavnica u Irskoj. Irska je poslednja velika zemlja u Evropi u kojoj JYSK još nema prodavnice i Lars Larsen se raduje učešću na otvaranju.

"Sa prodavnicama u Irskoj, JYSK postavlja poslednju zastavu na evropskoj mapi kada su u pitanju veća tržišta. Posljednjih godina, vidjeli smo pozitivan rast prodaje u Ujedinjenom Kraljevstvu, a očekujemo puno od irskog tržišta. Ne obavezno od prvog dana, ali sa strpljenjem ćemo biti uspješni i u Irskoj ", kaže Lars Larsen.

Otvaranje u Irskoj održava se 2. aprila, a to je 40. godišnjica od kada je Lars Larsen otvorio prvu JYSK prodavnicu u Danskoj 1979. godine.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office