Skip to main content
În culisele fabricii Sun Garden, producător de saltele pentru JYSK

În culisele unei fabrici care produce saltele JYSK

Дата: 28/08/2019

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Категория: Product Quality & Safety

14 modele din sortimentul de saltele JYSK România sunt produse în prezent de fabrica Sun Garden din Pucioasa, iar anual 50.000 de saltele ajung în magazinele JYSK din România.    

În luna august, JYSK a prezentat clienților culisele fabricii Sun Garden din Pucioasa, furnizor regional de saltele pentru JYSK, în cadrul campaniei "Standarde pe stil scandinav".  Continuarea a campaniei "Joburi pe stil scandinav", aceasta își propune să aducă în fața clienților furnizori din România care oferă angajaților condiții de muncă decente și echitabile.  

Furnizor românesc

În 2013, când a devenit furnizor pentru JYSK, fabrica din Pucioasa era formată din patru hale și un cort industrial, care însumau 13.600 mp. În prezent, suprafața a ajuns la 25.000 de mp, după deschiderea a unei noi hale de producție și a trei hale de depozitare.

“Suntem foarte bucuroși că putem cumpăra și putem genera la rândul nostru locuri de muncă, nu doar prin intermediul magazinelor JYSK, ci și prin intermediul celor care produc marfa pentru noi”, a spus Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria. 

Infografic fabrica de saltele Sun Garden, producator JYSK

 

Condițiile de lucru 

În vizita pe care am făcut-o în fabrică am cunoscut câțiva dintre angajați, am văzut cum lucrează, ce beneficii au și care este procesul de producție al unei saltele.

Vasile Ion Sun Garden
Vasile Ion lucrează de 15 ani în fabrică. Acum este responsabil de sectorul de matlasat saltele.

“În colectivul Sun Garden, am încercat pe cât posibil să îmbinăm utilul – eficiența și productivitatea - cu plăcutul. Am transformat organigrama clasică, bazată pe subordonarea ierarhică, într-una orientată spre respectul gradului și nivelului de responsabilitate asumat. Dincolo de condițiile de lucru occidentale, de recompensele motivante atribuite, Sun Garden asigură un mediu propice dezvoltării individuale”, spune Noemi Fülöp, General Manager Sun Garden România.

Am discutat cu mai mulți angajați ai fabricii pentru a afla de cât timp lucrează aici, care sunt sarcinile lor și care sunt motivele pentru care le place să lucreze aici. Unii erau mulțumiți că au transport asigurat de acasă până la serviciu, alții că firma la care lucrează are și un centru de zi pentru copiii angajaților, alții că lucrează într-un mediu curat și sigur sau că primesc bonusuri atunci când depășesc norma de producție.

Toți apreciază programul de lucru în schimburi, care le permite să aibă un echilibru între viața personală și serviciu.

“Înainte am lucrat în domeniul lemnului, iar acolo aveam program de dimineața până seara, în funcție de cum veneau buștenii. Mi-am dorit un program de 8 ore”, povestește Robert Popescu, confecționer în secția de debitare a buretelui.    

Robert Popescu - Sun Garden
Robert Popescu are 40 de ani și lucrează de 4 ani la fabrica de saltele. 

În zona orașului Pucioasa, lipsa locurilor de muncă este una dintre problemele considerate foarte grave de populație, conform unui studiu din anul 2013, prezentat în "Strategia privind dezvoltarea durabilă a oraşului Pucioasa, judeţul Dâmboviţa" pentru anii 2014-2020. Prezența unui mare angajator în zonă este, cu atât mai mult, benefică în acest caz. 

Elena Ghinea lucrează de 3 ani în companie, la secția de lipit și umplut saltele: "În urmă cu 8 ani am lucrat la un magazin, am rămas acasă să-mi cresc copiii și să-i dau la școală. Apoi am hotărât să mă întorc la muncă. La final, când vedem că iese un produs de calitate, suntem și noi mulțumiți că am dat randament și că am făcut un produs bun".

Georgian Diaconescu, manipulant depozit și angajat de 6 ani în fabrică, a vorbit despre avantajele serviciului său: "Este un loc stabil de muncă, cum în zonă aici nu prea găsim. Nu este stresant, programul este de 8 ore, de la 6 dimineața până la ora 14 și de la ora 14 la orele 22. Avem timp și pentru alte activități acasă". 

Codul comun de conduită

Pe lângă calitatea înaltă a produselor, JYSK cere de la toți furnizorii săi respectarea Codului de conduită comun Amfori Business Social Complience Initiative. Codul este format din 11 principii care privesc condițiile de muncă din fabricile în care sunt realizate produsele.

Printre cele 11 principii se numără remunerația corectă a muncii, oferirea unui mediu de lucru sănătos și sigur pentru cei peste 1200 de angajați ai fabricii, respectarea unui program decent de muncă, oferirea de oportunități egale și fără discriminare și angajarea cu forme legale.

Respectarea Codului comun de conduită este evaluată periodic de către un furnizor extern, astfel încât să ne asigurăm că toți angajații furnizorilor noștri lucrează într-un mediul sănătos și sigur, sunt plătiți corect, au un program de lucru decent și au oportunități egale.

Mai multe fotografii din fabrica românească ce produce saltele pentru JYSK

Latest news

Aleš Kisý

Шестата ми параолимпиада

27/03/2024 - Остават 5 месеца до началото на Параолимпийските игри в Париж, чешкият параолимпийски медалист Алеш Киси се готви за своето шесто участие.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Италия инвестира в развитието на служителите си

19/03/2024 - На 26 февруари JYSK Италия стартира първата програма за District Manager Trainee (DMT) в централния си офис в Милано.

B2B България пуска вътрешен подкаст с четири епизода

B2B България пуска вътрешен подкаст с четири епизода

11/03/2024 - Отдел Business to Business България засне вътрешен подкаст от четири епизода, който има за цел да помогне на колегите от магазините да споделят най-добрите практики по отношение на B2B продажбите.

About JYSK

Careers

JYSK Head Office